12 Σεπτεμβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 12.9.2023

'Οταν οι καταστροφικές πλημμύρες εντάσσονται στην επικοινωνιακή μικροπολιτική. Όπως στην περίπτωση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, που διεξάγει τον προεκλογικό του αγώνα μέσα από τα νερά... Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr.

Και μια σχετική είδηση της ημέρας:
Το ξέσπασμα του τραγουδιστή Αλκίνοου Ιωαννίδη για τις πλημμύρες στον Βόλο και η απάντηση του του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου 
(από το Athens Voice):

Ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (11.9) για το καταστροφικό και φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τον Βόλο ο 
Αλκίνοος Ιωαννίδης. Λίγο πριν ξεκινήσει τη συναυλία του στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ο ερμηνευτής αναφέρθηκε για λίγα λεπτά στη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες στο Πήλιο, τον Βόλο, την Καρδίτσα και τη Λάρισα, ενώ με σκληρή γλώσσα σχολίασε τη στάση που κράτησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.
Χαρακτηριστικά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είπε: «Έρχομαι από την καταιγίδα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο, από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γιοφύρια, από τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.
» Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- "ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!". Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ, μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψησίσουν, όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν» (...)

Ο Αχιλλέας Μπέος κλήθηκε να σχολιάσει, όσα είπε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην αρχή της συναυλίας του, στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Ant1.
«Δεν με νοιάζει τι λέει ο Ιωαννίδης. Τον ξέρει κανένας; Είναι ένα νούμερο. Δεν θα ασχοληθώ, ούτε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο. Αυτός έκανε τη συναυλία για αρπαχτή; Ποιος κόσμος τον ακούει;», είπε ο δήμαρχος Βόλου.
Και συνέχισε λέγοντας: «Ως άνθρωπος βοήθησα, ως δήμαρχος θα καθόμουν στο σπίτι. Δεν με νοιάζει τι λέει ο Ιωαννίδης. Τον ξέρει κανένας; Είναι ένα νούμερο, που έχει μία κιθάρα και απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Για εσάς είναι καλός, για εμένα δεν είναι. Τι με πήρατε τώρα για τον Ιωαννίδη; Εμένα με πήρατε για να σε ενημερώσω για τα προβλήματα της πόλης μου. Ρε με αφήνεις τώρα με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο; Άσε αυτούς τους φλώρους».

19 σχόλια: