18 Ιουλίου 2012

Νουριέλ Ρουμπινί: Έρχεται η τέλεια παγκόσμια καταιγίδα το 2013

«Το 2013 θα είναι η χρονιά που το τενεκεδάκι θα έχει γίνει πολύ βαρύ για να το κλωτσήσεις… τότε είναι που θα έχουμε την τέλεια παγκόσμια καταιγίδα», δηλώνει ο Καθηγητής - οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters. 

Εμμένει στην απαισιόδοξη πρόβλεψή του για το επόμενο έτος, καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται στις οικονομίες ανά τον κόσμο, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη εντείνεται.

Ο Ρουμπινί, ο οποίος είχε προβλέψει την χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε το 2008, υπογράμμισε 5 παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.

Οι παράγοντες αυτοί είναι οι εξής:
  • Η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη
  • Το γεγονός ότι οι αυξανόμενοι φόροι και οι περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ μπορεί να ωθήσουν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση
  • Η «ανώμαλη προσγείωση» της οικονομίας στην Κίνα
  • Η περαιτέρω επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών
  • Μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν

Πηγές:
http://www.inews.gr
www.capital.gr


Σημείωση:
Και μη ξεχνάμε μια παλαιότερη (4.11.2011) δήλωση - πρόβλεψη του Ρουμπινί, που αφορά το πολιτικό σύστημα της χώρας μας:

«Η διεφθαρμένη Νέα Δημοκρατία, που διόγκωσε το έλλειμμα στο 15% του ΑΕΠ και ξεδιάντροπα είπε ψέματα για αυτό, τώρα θέλει να ξαναγίνει κυβέρνηση της Ελλάδας… η ελληνική αλεπού, η οποία λεηλάτησε το κοτέτσι, τώρα ισχυρίζεται ότι θέλει να το "φρουρήσει" ξανά. Η αξιοπιστία τους είναι πιο βρώμικη από τη λάσπη».


Πηγές:
www.kathimerini.gr 4.11.11
www.kerdos.gr 4.11.11
www.capital.gr 4.11.11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου