19 Ιουλίου 2012

Άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συναντήσει την Τρόικα. Γιατί;

Μεταξύ των άλλων στην χθεσινή του δήλωση ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

... «Σήμερα, η ίδια αντιπροσωπεία της τρόικα ζήτησε συνάντηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση μας είναι απολύτως σαφής: Οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου και όχι πολιτικοί εκπρόσωποι των εταίρων μας. Δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση και η συζήτηση μαζί τους».


Και όμως κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει νόημα η συνάντηση και η συζήτηση μαζί τους. Τουλάχιστον έχει νόημα για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, που σας στήριξε στις πρόσφατες εκλογές σαν κόμμα εξουσίας. Και τα κόμματα εξουσίας διαπραγματεύονται, δεν φυγομαχούν.


Εκεί, μέσα στο χορό, στη διαπραγμάτευση, μπορείτε να αποδείξετε ότι έχετε την ικανότητα να κυβερνήσετε αποτελεσματικά όταν έρθει η ώρα. Η δαιμονοποίηση και απόρριψη της τρόικα δεν οδηγεί πουθενά.Οι πύρινοι μονόλογοι δεν επαρκούν και δεν πείθουν πλέον. Ούτε και η συμμετοχή από μόνη της στις διαδηλώσεις,
 με πανώ και ντουντούκες σε δρόμους και πλατείες.

Και αν πράγματι θεωρείτε κ. Τσίπρα ότι η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία της τρόικα δεν διαμορφώνει πολιτική και δεν είναι στα μέτρα σας, τότε θα μπορούσατε να στείλετε στη συνάντηση κάποια ανάλογα στελέχη σας, με στόχο την όποια βελτίωση των "επαχθών όρων" του μνημονίου. Ο λαός πιστεύω ότι θα εκτιμούσε την όποια θετική συνεισφορά σας, όπως και θα αποδοκιμάσει την τυχόν στείρα άρνηση.

Οσον αφορά την τελαυταία παράγραφο της δήλωσης (του κ. Τσίπρα) που αναφέρει: 


«Ο ελληνικός λαός κατανοεί τη μεγάλη δυσκολία που περνάμε. Μπορεί να κατανοήσει τα λάθη και τις αδυναμίες. Αυτό, όμως, που ποτέ στο τέλος της ημέρας δεν θα συγχωρήσει είναι την κοροϊδία. Να σταματήσει, λοιπόν, η κοροϊδία και να ειπωθούν αλήθειες, έστω και την ύστατη στιγμή».

Συμφωνούμε απόλυτα. Προσοχή όμως, τα αναφερόμενα περί "κοροϊδίας" δεν αφορούν μόνο τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αφορούν κάθε κόμμα, κάθε πολιτικό παράγοντα και φυσικά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι κάτι που μπορεί να γυρίσει πίσω, σαν μπούμερανγκ.

Σημείωση: Το σκίτσο πάνω αριστερά είναι της Έφης Ξένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου