21 Ιουλίου 2012

Απογευματινό «λουκέτο» στο Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο

Μπορεί να ζητάμε επίμονα ανάπτυξη, αλλά στην πράξη κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βαθύνει η ύφεση. Μια ακόμη τρανταχτή απόδειξη στο χώρο του τουρισμού και μάλιστα στη Ρόδο  κατακαλόκαιρο. "Είναι οξύμωρο, θέλουμε τουρίστες και την ίδια στιγμή εμείς με τη συμπεριφορά μας τους διώχνουμε και τους στρέφουμε προς ανταγωνίστριες χώρες" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΕΠΟΕΤ.
Δες τε την είδηση:

Απογευματινό «λουκέτο» βάζουν οι αρχαιοφύλακες στο Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο

Στον «αέρα» οι ξεναγήσεις τουριστών
(από το in.gr 21.7.12)

Κλειστό μετά το μεσημέρι θα μείνει από την Δευτέρα το Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο, καθώς οι αρχαιοφύλακες αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά χωρίς έγγραφη άδεια από το υπουργό Πολιτισμού.

Το απογευματινό «λουκέτο» στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τις εκδρομές και τις ξεναγήσεις 3.000 τουριστών που αναμένεται να φτάσουν στο νησί τη Δευτέρα με πέντε κρουαζιερόπλοια.

Το Παλάτι των Ιπποτών είναι ανοιχτό μέχρι το μεσημέρι, αλλά οι τουριστικοί φορείς ζητούν να λειτουργεί επιπλέον ώρες και ημέρες με δική τους επιβάρυνση, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες που φτάσουν στο νησί.

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ζητούν την παρέμβασή του ώστε να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατό το ζήτημα.

«Διανύουμε τη χειρότερη οικονομική περίοδο που έχει περάσει ποτέ η χώρα, με κύριους υπεύθυνους εμάς τους ίδιους, και είναι πραγματικά οξύμωρο να θέλουμε τουρίστες και εισερχόμενο τουρισμό την ίδια στιγμή που εμείς με τη συμπεριφορά μας τους διώχνουμε και τους στρέφουμε προς ανταγωνίστριες χώρες. Τέτοιες ενέργειες μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν» σημειώνει στην ανακοίνωση της η ΓΕΠΟΕΤ.


Πηγή: http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231206069#ref=newsroombox

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου