31 Ιουλίου 2012

Γκάφες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Με αρνητικά σχόλια για την τελετή έναρξης και πολλές γκάφες ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου.

Ας δούμε μερικές:


Ζακ Ρογκ: οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους.

 «Κατά μία έννοια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε»

Αυτή ήταν η αποστροφή στο λόγο του Ζακ Ρογκ, προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η οποία (μετά τα πρώτα χειροκροτήματα και επευφημίες των Λονδρέζων) ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Ούτε μια νύξη δεν έκανε ο «αθάνατος» για τη χώρα που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως συνήθως οι γκάφες ανασκευάζονται. Έτσι λοιπόν:
«Η Ελλάδα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών, η Βρετανία είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού». Αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε η ΔΟΕ, στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, σχετικά με την αναφορά του Ζακ Ρογκ.
Κατόπιν όμως εορτής.

Αλήθεια εκείνο το χαριτωμένο “efkaristume ellada”, που είχε πει ο Ζακ Ρογκ στην Αθήνα το 2004 τι έγινε;


Απογοήτευσε η Τελετή Έναρξης

Πολύ Kitch, πολύς συρφετός και ασύντακτες ιστορίες μετά μουσικής. Ιπτάμενες βασίλισσες, νοσοκόμες χορεύτριες, καμινάδες και σφηριά, με πολύ Mr.Been, Mr.Bond και Mr.Beckham...

Καμιά σχέση με την τελειότητα της Αθήνας 2004 ή το εντυπωσιακό Πεκίνο 2008.

Ευτυχώς για το Λονδίνο 2012, που υπάρχει και το Λος Άντζελες 1984 και συγκρινόμενοι με εκείνο ίσως αποφεύγουν τη χειρότερη θέση.


Σημαία της Βόρειας Κορέας αντί της Νότιας

Τέσσερις μόλις ώρες μετά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, οι διοργανωτές έβαλαν αντί για τη σημαία της Νότιας Κορέας αυτήν της Βόρειας.

Οι παίκτριες της Νότιας Κορέας αντιμετώπιζαν εκείνη την ώρα την Κολομβία στη Γλασκώβη, αλλά με το που βγήκαν στο γήπεδο και είδαν το βίντεο στην γιγαντοθόνη, αποσύρθηκαν αμέσως στα αποδυτήρια, με έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρίες προς τους διοργανωτές. Δίπλα στα ονόματά τους, υπήρχε η σημαία της Βόρειας Κορέας! Ηταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν να αντικρύσουν οι Νοτικορεάτισες.

Φυσικά και έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις, ενώ ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.


Έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου προχώρησαν στην πρωτοφανή κίνηση, να σβήσουν την Ολυμπιακή φλόγα, προκειμένου να μεταφέρουν τον βωμό σε άλλο σημείο του σταδίου. Την έσβησαν «για λόγους ασφαλείας», όπως είπαν, και την μετέφεραν...προσωρινά, σε φανό που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την λαμπαδηδρομία, καθώς ο βωμός μετακινήθηκε σε διαφορετικό σημείο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Πρόκειται για μια…παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού είναι υποχρέωση της διοργανώτριας χώρας να διατηρήσει την Ολυμπιακή Φλόγα αναμμένη, καθόλη την διάρκεια των Αγώνων.


Και μια γκάφα από την ελληνική συμμετοχή

Η Βούλα Παπαχρήστου και τα κουνούπια του Νείλου

Ένα tweet της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δημιούργησε πανικο στo twiiter…

Η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν έγραψε στο λογαριασμό της:

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!».

Μετά από αυτό υπήρξαν αντιδράσεις.

Η Παπαχρήστου εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα παίρνει όλα πίσω και ζητά συγνώμη:

“Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.
 Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου".

Με εκτίμηση
Βούλα Παπαχρήστου.

Τελικά όμως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με απόφασή της, έθεσε τη Βούλα Παπαχρήστου εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου