18 Ιουλίου 2012

Έκλεισε η Ακρόπολη λόγω ...καύσωνα

Στις 2 το μεσημέρι, έκλεισε προχθές ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού θεάτρου, προκειμένου να “προστατευτούν από τον καύσωνα επισκέπτες και εργαζόμενοι”. Έτσι αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Φυλάκων Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ).

Οι τουρίστες, που ήρθαν στην Αθήνα από την άκρη του κόσμου και προγραμμάτισαν εκείνες τις ώρες να επισκεφθούν την Ακρόπολη, είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν από ...μακριά. 

Όσοι δε "επισκέπτες" είχαν μαζί τους εκείνα τα δυνατά κιάλια, κατάφεραν να φέρουν την Ακρόπολη ...δίπλα τους. Ακόμη και φωτογραφίες έβγαλαν ...με τη χρήση του ισχυρού τηλεφακού.

Τέλος πάντων μπορούν αν θέλουν να ...ξανάρθουν, όταν ...δροσίσει! Εμείς είχαμε "καθήκον" να φροντίσουμε τους φύλακες. Αυτοί θα μας ...μείνουν, οι άλλοι ήρθαν για να φύγουν!

Τι γίνεται όμως στις πιο ζεστές χώρες, πχ στις πυραμίδες της Αιγύπτου, τους καλοκαιρινούς μήνες; Είναι συνεχώς κλειστοί εκεί οι αρχαιολογικοί χώροι; Όχι βέβαια. Εξάλλου η προχθεσινή θερμοκρασία της Αθήνας (40ο C), εκεί στις πυραμίδες, θα φάνταζε σαν μια δροσερή καλοκαιρινή ημέρα.

Ας μην ξοδευόμαστε λοιπόν άδικα για αναβάθμιση του τουρισμού και την αναθέρμανση της τουριστικής αγοράς. Η μεγάλη αναθέρμανση ...κακό κάνει. Και μια κίνηση σαν την προχθεσινή, είναι ίσως αρκετή να διαγράψει όλες τις διαφημίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου