28 Αυγούστου 2014

Για ένα κουβά νερό

Μπορεί τα μπουγελώματα για καλό σκοπό έχουν γίνει η νέα μόδα, με διάσημους ανά την υφήλιο να αναρτούν στο ίντερνετ τα βίντεο όπου λούζονται με έναν κουβά παγωμένο νερό. 
Όμως την ίδια στιγμή, σε ένα άλλο σημείο του πλανήτη, κάποιοι άλλοι πάμφτωχοι άνθρωποι ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τρόπους να γεμίσουν ένα κουβά με καθαρό νερό για να καλύψουν τις απολύτως στοιχειώδεις ανάγκες τους. Αντιθέσεις λοιπόν...

Mark Zuckerberg του Facebook

Μπορεί η επιτυχία της καμπάνιας "Ice Bucket Challenge", στόχος της οποίας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση της νόσου ALS (της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ή αλλιώς νόσου του Lou Gehrig), να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Όμως τις τελευταίες μέρες ξηρασία πλήττει ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Αμερικής, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες. Οι ελλείψεις και οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων οδηγούν στην επιδείνωση της κατάστασης κυρίως στις πιο φτωχές περιοχές.

 Bill Gates της Microsoft

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την Famine Early Warning Systems Network (FEWS NET), που διευθύνεται από τον Οργανισμό των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), χαμηλή βροχόπτωση που συνδέεται με τo καιρικό φαινόμενο «El Nino» έχει προκαλέσει ξηρασία σε περιοχές της Κεντρικής Αμερικής.

 Φερνάντο Αλόνσο σταρ της F1

Επιτέλους θα γεμίσει ο κουβάς... 


Εικόνες που προκαλούν ... 

Πηγές:
Πληροφορίες και εικόνες για την ξηρασία στη Κεντρική Αμερική από την "Καθημερινή"
http://www.kathimerini.gr/780619/gallery/multimedia/fwtografia/3hrasia-plhttei-perioxes-ths-kentrikhs-amerikhs
Εικόνες για το Ice Bucket Challenge από το διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου