31 Αυγούστου 2014

Κάποτε στην Άγρια Δύση

 Δεν πρόκειται όμως για φανταστικούς ήρωες, αλλά για πραγματικές φιγούρες που σημάδεψαν με την παρουσία της την περίοδο της Άγριας Δύσης. Δέκα θρυλικούς ήρωες του Φαρ Ουέστ παρουσιάζει το gr.askmen.com, μεταξύ αυτών και οι:

«Buffalo» Bill Cody
Ο κυνηγός που έγινε σώουμαν. Ο Bill Cody (φωτογραφία αριστερά) σκότωσε πάνω από 4.000 βίσονες, κερδίζοντας το ψευδώνυμο Buffalo Bill, αλλά η φήμη του δεν σταματούσε στο κυνήγι. Ήταν ένας από τους πιο ικανούς ανιχνευτές που είχε ο Εθνικός Στρατός στον Εμφύλιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα να βραβευτεί με μετάλλιο ανδρείας. Ο Bill ωστόσο, φαίνεται πως είχε μέσα του τον showman. Το 1883 ξεκίνησε ένα προσωπικό του σώου μαζί με την Annie Oakley, παρουσιάζοντας ιστορικές μάχες και άθλους εναντίον Ινδιάνων, που του απέφερε δόξα και πλούτο. Mέχρι και σήμερα είναι μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της Αμερικανικής ιστορίας.

Geronimo 
Το όνομα του σημαίνει «Εκείνος Που Χασμουριέται». Όμως ο «Γκογιάλε» ο τελευταίος μεγάλος αρχηγός των Απάτσι, όχι μόνο δεν χασμουριόταν αλλά ήταν δεινός σκοπευτής και ένας από τους μεγαλύτερους πολεμιστές που γνώρισε η Άγρια Δύση. Το ψευδώνυμο του το κέρδισε από τους Μεξικανούς στρατιώτες. Κάθε φορά που ο Τζερόνιμο έκανε επίθεση, οι Μεξικανοί προσευχόντουσαν στον Άγιο Ιερώνυμο να τους κρατήσει στη ζωή. Μετά από χρόνια στα πεδία μαχών, παραδόθηκε στους Αμερικανούς.

Wyatt Earp 
Ο χαρτοπαίκτης που έγινε πιστολέρο, ο πιστολέρο που έγινε σερίφης. Το κοινό τον έμαθε μέσα από την ταινία με τον Kevin Costner, αλλάπαραμένει μέχρι σήμερα ένας γνήσιος Αμερικανός ήρωας. Ο Earp έμεινε κυρίως γνωστός για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο O.K. Corral, όπου μαζί με τα αδέρφια του και τον Doc Holliday, σχεδόν ξεκλήρισε τα αδέρφια και κακοποιούς McLaury. Η βεντέρα συνεχίστηκε με τον Earp να βγαίνει ζωντανός από την αιματηρή ιστορία με την αντίπαλη οικογένεια.

Crazy Horse
Σε πόσα ινδιάνικα ανέκδοτα έχεις ακούσει για τον «Τρελό Άλογο»; Όχι μόνο υπήρξε στην πραγματικότητα, αλλά πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες των Sioux, που έγινε θρύλος στη μάχη του Little Bighorn. Μια από τις σημαντικότερες νίκες που πέτυχαν οι φυλές απέναντι στο Αμερικανικό Ιππικό, με τον Τρελό Άλογο να αποδεκατίζει την 7η Ταξιαρχία και τον στρατηγό George Custer. 

«Wild» Bill Hickok 
O «Άγριος» Μπιλ δικαίως κερδίζει το ψευδώνυμο του, αφού μέχρι το τέλος της ζωής του είχε σκοτώσει τουλάχιστον 100 ανθρώπους. Ήρωας του Εμφύλιου Πολέμου και μετέπειτα σερίφης, ο Hickok έμαθε να «κυβερνά» το Κάνσας με τον νόμο του εξάσφαιρου. Αν και επικρήθηκε για τις αιματηρές τακτικές του, ο Hickok οδήγησε τους περισσότερους ληστές είτε στη φυλακή, είτε έξι μέτρα κάτω από τη γη. Το 1876, σε ένα παιχνίδι πόκερ γεμάτο ένταση, ο Hickok έπεσε νεκρός από το ρεβόλβερ του Jack McCall. Λέγεται πως στα χέρια του κρατούσε δύο άσους και δύο οχτάρια μπαστούνι. Ένας συνδυασμός που σήμερα ονομάζεται «Deadman's Hand» (Τα Χαρτιά του Νεκρού).


Διαβάστε περισσότερα στο askmen.gr
http://gr.askmen.com/entertainment/1097232/topten/kapote-sten-agria-duse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου