16 Αυγούστου 2014

Περίεργα: Ο χάρτινος στόχος όπου έκανε σκοποβολή ο Ελβις Πρίσλεϊ πουλήθηκε για 27.500 δολάρια σε δημοπρασία

Ένας χάρτινος στόχος σκοποβολής, διάτρητος από τις σφαίρες που του είχε ρίξει ο Έλβις Πρίσλεϊ, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 27.500 δολαρίων, στην πρώτη δημοπρασία που οργανώθηκε στο Γκρέισλαντ, το σπίτι του θρυλικού τραγουδιστή στο Μέμφις του Τενεσί.

Η δημοπρασία ήταν μία από τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Έλβις» για την 37η επέτειο από το θάνατο του Πρίσλεϊ, στις 16 Αυγούστου 1977, σε ηλικία 42 ετών.

Συνολικά διατέθηκαν προς πώληση στους συλλέκτες 72 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και η τελευταία Κάντιλακ που είχε αγοράσει ο Έλβις.

Ένα κόσμημα από χρυσό και διαμάντια που φορούσε ο Πρίσλεϊ όταν συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον πουλήθηκε 82.500 δολάρια ενώ ένα τηγάνι και η απόδειξη αγοράς του, υπογεγραμμένη από τη μητέρα του Έλβις, έφτασε τα 4.750 δολάρια.

Πολλά από τα αντικείμενα προσφέρθηκαν στη δημοπρασία από τον Γκρεγκ Πέιτζ, το ιδρυτικό μέλος του αυστραλιανού συγκροτήματος The Wiggles.

Χιλιάδες θαυμαστές του Έλβις αναμένεται ότι θα συρρεύσουν στο Γκρέισλαντ για να τιμήσουν τη μνήμη του ειδώλου τους σε μια αγρυπνία με αναμμένα κεριά, όπως κάνουν κάθε χρόνο.

Πηγή: www.tanea.gr 16.08.2014
http://www.tanea.gr/news/culture/article/5150200/o-xartinos-stoxos-opoy-ekane-skopobolh-o-elbis-prislei-poylhthhke-gia-27-500-dolaria-se-dhmoprasia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου