16 Αυγούστου 2014

Huffington Post: Ελπίδα της Ελλάδας ο Γιάννης Μπουτάρης

Ένα ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, φιλοξενεί η αμερικανική εφημερίδα Huffington Post, τον οποίο κατατάσσει στην κορυφή της λίστας με τους οχτώ δημάρχους από όλον τον κόσμο που κατάφεραν να μεταμορφώσουν τις πόλεις τους.

«Καθώς η Ελλάδα κλυδωνίζεται από τη μία κρίση στην άλλη τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας για το ελληνικό έθνος, αυτή απεικονίζεται στη μορφή του Γιάννη Μπουτάρη», αναφέρει η εφημερίδα για τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, στο δημοσίευμα με τίτλο «Γνωρίστε τους δημάρχους από όλον τον κόσμο που μεταμόρφωσαν τις πόλεις τους».

«Αν και δεν μοιάζει με παραδοσιακό πολιτικό (φοράει βραχιόλια αγορασμένα από το δρόμο, έχει διαμαντένιο σκουλαρίκι και ένα τατουάζ-σαύρα) κατάφερε να διαχειριστεί τις προκλήσεις με θράσος έμπειρου πολιτικού.

Παρά το γεγονός ότι κληρονόμησε ένα χρέος της τάξης των 100 εκατ. ευρώ όταν ανέλαβε το 2011, ο Μπουτάρης ισορρόπησε τον προϋπολογισμό της πόλης, αναζωογόννησε τον τουρισμό και επιτέθηκε στην εκτεταμένη διαφθορά», επισημαίνεται στο άρθρο για τον Έλληνα δήμαρχο, καταλήγοντας πως αν ο Μπουτάρης παραμείνει σε αυτήν την πορεία, ίσως καταφέρει να να αποκαταστήσει τη Θεσσαλονίκη στη θριαμβευτική Βυζαντινή πόλη που ήταν κάποτε και να εμπνεύσει κατά τη διαδικασία αυτή τους υπόλοιπους Έλληνες.

Στο ίδιο άρθρο φιλοξενούνται επίσης ο Τρι Ρισμαχαρίνι, δήμαρχος της πόλης Σουραμπάγια στην Ινδονησία, ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ, ο δήμαρχος του Κάλγκαρι του Καναδά Ναχίντ Νενσί, η δήμαρχος Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο Γκουστάβο Πέτρο, δήμαρχος Μπογκοτά στην Κολομβία, η Ανίς Πάρκερ από το Χιούστον του Τέξας και ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες Μαουρίτσιο Μάκρι.

Πηγή: www.imerisia.gr 16.08.2014
Huffington Post: Ελπίδα της Ελλάδας ο Γιάννης Μπουτάρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου