25 Μαΐου 2017

Από έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σοβαρά τραυματίας ο Λουκάς Παπαδήμος

(upd) Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιακή χώρα από την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου που άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στη διαστάυρωση των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα.
Ο κ. Παπαδήμος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπως επίσης ο οδηγός του και ένας ακόμα αντρας της συνοδείας του που επίσης τραυματίστηκαν ελαφρότερα. Στη συνέχεια οι γιατροί, τον μετέφεραν στο χειρουργείο για να καθαρίσουν τα τραύματά του. 

Ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς. Θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους και αν κριθεί απαραίτητο ίσως υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση. 

Με δηλώσεις τους καταδικάζουν την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολλοί πολιτικοί αρχηγοί.

Κτύπημα που θυμίζει τους Πυρήνες της Φωτιάς

Η τακτική των παγιδευμένων φακέλων θυμίζει έντονα τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα - βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό.

Στα μέσα Μαρτίου σειρά νέων φακέλων ταχυδρομήθηκε από την Ελλάδα, με αποδέκτες πολιτικά στελέχη στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Άλλος φάκελος - βόμβα εξεράγη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, τραυματίζοντας εργαζόμενο στο Ταμείο. 

Και το σχετικό σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη, από το λογαριασμό του στο twitter

Νωρίτερα γράφαμε: 

Εκρηξη από το άνοιγμα παγιδευμένου φακέλου σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος. Κατά πληροφορίες, τον φάκελο άνοιξε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει τραυματιστεί και στα πόδια. Από την έκρηξη τραυματίστηκε επίσης και ο οδηγός του, ενώ στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε ο υπεύθυνος ασφαλείας του κ. Παπαδήμου, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, βρισκόταν εν κινήσει στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Το σημείο της έκρηξης έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 


Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου