25 Μαΐου 2017

Με «βαστασοϊμπλέδες» ο διχαστικός λόγος του Πολάκη

Λίγες λίγες ώρες μετά το Eurogroup, με τον γνώριμο πλέον τρόπο έκφρασής του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το εξής σχόλιο: «Γκεσταμπιτες, μενουμεευρώπηδες, βαστασοϊμπλέδες ......μη χαίρεστε.... ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ...όσο καθυστέρηση κι αν μας παίξει ο αρχηγός σας.....δεν εχει πολύ χρόνο ακόμα ......».

Εκείνο που κάνει εντύπωση, δεν είναι πλέον το ύφος και η διχαστική γλώσσα που χρησιμοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αυτά είναι πια δεδομένα), αλλά το γεγονός ότι δεν βάλλει κατά των δανειστών, αλλά στρέφεται κατά εκεινων που, κατά την άποψή του, "συνδιαλέγονται" ή "υποστηρίζουν" τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. 

Θεωρεί προφανώς ο κ. Πολάκης ότι δίνει έτσι στους οπαδούς της παράταξής του μια εικόνα αντίστασης της κυβέρνησης. Και αυτό λίγα μόλις 24ώρα μετά την υπερψήφιση και από τον ίδιο στη Βουλή ενός ακόμη σκληρού πακέτου μέτρων, του λεγόμενου 4ου μνημονίου, κατ' επιταγήν πάντα των δανειστών. 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:  


Το περίεργο της υπόθεσης επίσης είναι ότι την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αποδοχής της «σκληρής γραμμής» Σόιμπλε για το χρέος, κάτι που ο κ. Πολάκης θεωρεί ότι οφείλει να αγνοήσει. 

Συγκεκριμένα, χθες ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ότι «στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα με το πέρας του τρίτου μνημονίου, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά». Και συνέχισε δηλώνοντας ότι «αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είτε με μια ακόμη καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε». 

Όλα αυτά όμως για τον κ. Πολάκη είναι θέματα δευτερεύουσας σημασίας...

afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου