29 Μαΐου 2017

Αναρτήσεις μίσους δημοσίων προσώπων στο fb

Πράγματι, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ανόητοι που με τον διχαστικό τους λόγο εκθειάζουν την βία, συνήθως με αναρτήσεις μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως αυτοί δεν εκπροσωπούν μια πολιτισμένη χώρα από τη θέση του υπουργού ή ακόμα και μια κοινωνική ομάδα με την τοποθέτησή τους στη διοίκηση του συνδικαλιστικού της οργάνου. Με μια εξαίρεση, την Ελλάδα του σήμερα.

Μόνο εδώ στην δημοκρατική Ευρώπη θα μπορούσε ένας υπουργός της κυβέρνησης να αναρτήσει σε λογαριασμό του στο facebook φράσεις όπως: «Γκεσταμπιτες, μενουμεευρώπηδες, βαστασοϊμπλέδες ... μη χαίρεστε... ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ...όσο καθυστέρηση κι αν μας παίξει ο αρχηγός σας... δεν εχει πολύ χρόνο ακόμα...». Ε
δώ είναι αναπληρωτής υπουργός Υγείας αυτός ο άνθρωπος, είναι ο Παύλος Πολάκης. 

Μόνο εδώ στον πολιτισμένο κόσμο, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο φάκελο κατά πρώην πρωθυπουργού, του Λουκά Παπαδήμου, θα μπορούσε ένας συνδικαλιστής στον ευαίσθητο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης να αναρτήσει σε λογαριασμό του στο facebook, απαράδεκτες φράσεις μίσους κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, όπως: «...Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». Εδώ είναι ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ αυτός, είναι ο Γιώργος Φιλιππάκης, εκπρόσωπος εκείνων που δεν ενημερώνουν απλά αλλά διαμορφώνουν και την κοινή γνώμη. 

Μόνο εδώ θα μπορούε υπουργός της κυβέρνησης να επικροτήσει, έστω και έμεσα, την ανάρτηση αυτή του κ. Φιλιππάκη, στρεφόμενος παράλληλα κατά της Δικαιοσύνης. Εγραψε, μεταξύ άλλων, και πάλι ο κ. Πολάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου... κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)... Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης. Πού κρυφτήκατε ζεσουίδες;». 

Αυτοί οι δυο δεν έγιναν, μέλος της κυβέρνησης ο ένας και εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ ο άλλος, με το "έτσι θέλω", επιλέχθηκαν και μάλιστα αφού πρηγήθηκαν οι καθιερωμένες δημοκρατικές διαδικασίες.

Βέβαια λανθασμένες επιλογές, είναι αναπόφευκτο, κάποια στιγμή θα γίνουν, αλλά όταν αυτό γίνει αντιληπτό διορθώνονται άμεσα, τουλάχιστον με την απομάκρυνση των υπευθύνων. Όμως εδώ, οι συγκεκριμένοι δύο, εξακολουθούν και παραμένουν στη θέση τους... Και αυτό είναι το πρόβλημα.

Takis Ant / afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Με «βαστασοϊμπλέδες» ο διχαστικός λόγος του Πολάκη
Δίωξη Φιλιππάκη για ανάρτηση μίσους στο fb κατά Στουρνάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου