22 Ιουνίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 22.6.2021

Παραδοσιακές εκδηλώσεις κατά το θερινό ηλιοστάσιο. Στόουνχεντζ και Κόκκινο πρωταγωνίστησαν στον εορτασμό της μεγαλύτερης ημέρας.

Αυτό το διαμάντι των 100+ καρατίων που βγαίνει σε δημοπρασία, ποιος θα το πάρει; 

Ο εορτασμός της μεγαλύτερης ημέρας

Η μεγαλύτερη ημέρα για το βόρειο ημισφαίριο, αυτό που ονομάζουμε θερινό ηλιοστάσιο, είναι παρελθόν. Πλέον η ημέρα μικραίνει έστω και σε επίπεδο λεπτού. Όλοι χαίρονται την περισσότερη ηλιοφάνεια αλλά κάποιες χώρες έχουν ιδιαίτερο λόγο και παραδοσιακές εκδηλώσεις.

Μία από αυτές τις χώρες είναι η Βόρεια Μακεδονία. Εκεί, στην πόλη Κουμάνοβο, βρίσκεται το θρυλικό Κόκκινο. Πρόκειται για το μεγαλιθικό και ένα από τα αρχαιότερα παρατηρητήρια του κόσμου. Φωτογραφία επάνω αριστερά.

Μία ακόμη τοποθεσία με ιδιαίτερη συμβολική σημασία είναι το Στόουνχεντζ κοντά στο Αμεσμπέρι της Βρετανίας. Φέτος, παρά την ακύρωση των εκδηλώσεων λόγω του κορωνοϊού, χιλιάδες θεατές συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο στον αρχαίο πέτρινο κύκλο του Στόουνχεντζ. Φωτογραφία επάνω.

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη συνδύασαν τον εορτασμό με την ημέρα για γιόγκα. Κοντά στην Times Square πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με δεκάδες συμμετέχοντες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αυτό το διαμάντι ποιος θα το πάρει; 


Ενα σπάνιο, άψογο διαμάντι 100+ καρατίων βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s - Για πρώτη φορά επιτρέπεται η αγορά με κρυπτονομίσματα

Ο οίκος Sotheby’s θα δημοπρατήσει το επόμενο διάστημα ένα σπάνιο διαμάντι αξίας 15 εκατομμυρίων δολλαρίων και θα δεχθεί την αγοραπωλησία με κρυπτονομίσματα. Πρόκειται για ένα άψογο διαμάντι 101.38 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού, που ονομάζεται The Key 10138. Το διαμάντι είναι ένα από τα δέκα διαμάντια με περισσότερα από 100 καράτια που έχουν έρθει ποτέ σε δημοπρασία. Από αυτά, μόνο δύο είχαν σχήμα αχλαδιού.

Crypto per carat! We’ve just announced that cryptocurrency will be accepted as payment for an exceptional 101.38-carat pear-shaped D Flawless diamond - a significant moment in the evolution of the market. https://bit.ly/3zJk3ZB
@sothebysjewels #SothebysJewels #Cryptocurrency

Το σπάνιο διαμάντι θα δημοπρατηθεί στις 9 Ιουλίου στο Χονγκ Κονγκ. «Μαζί με τα παραδοσιακά χρήματα, το Bitcoin ή το Εther θα γίνονται δεκτά ως πληρωμή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οίκου.

Πηγές: kathimerini.gr , twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου