16 Ιουνίου 2021

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: «Ενας από τους πιο ισχυρούς ανόητους στον κόσμο»;

Πάρα πολλά χρήματα πρόσφερε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στον Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το θρυλικό τραγούδι του 1979 «Another Brick in the Wall, Part 2» σε μία διαφήμιση του Instagram. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Γουότερς, η απάντησή του ήταν αρνητική.

«(Η πρόταση) έφτασε σήμερα το πρωί, με μία προσφορά για ένα τεράστιο, τεράστιο χρηματικό ποσό», είπε ο Γουότερς. «Και η απάντηση είναι "Άντε ***. *** αποκλείεται"».

«Το αναφέρω μόνο γιατί αυτό είναι μία ύπουλη κίνηση εκ μέρους τους, να κατακτήσουν τα πάντα. Δεν θα γίνω μέρος αυτής της αηδίας, Ζάκερμπεργκ», πρόσθεσε.

Και στη συνέχεια διάβασε ένα μέρος από την επιστολή που έλαβε από τον δημιουργό του Facebook. «Νιώθουμε ότι το βασικό συναίσθημα του τραγουδιού είναι ακόμα τόσο διαδεδομένο και τόσο αναγκαίο σήμερα, κάτι που εξηγεί πόσο διαχρονική είναι αυτή η δουλειά».

Βίντεο: Another Brick in the Wall, Part 2

Οι Pink Floyd δεν επιτρέπουν τη χρήση των τραγουδιών τους σε καμία διαφήμιση που να μην είναι για καλό σκοπό.

Όμως, φαίνεται ότι ο Γουότερς είναι ιδιαίτερα αρνητικός απέναντι στα social media που ανήκουν στον Ζάκερμπεργκ. «Θέλει να κάνει το Facebook και το Instagram ακόμα πιο ισχυρά από ό,τι είναι ήδη. Ώστε να συνεχίσει να λογοκρίνει όλους μας», είπε σε εκδήλωση για τον Τζούλιαν Ασανζ.

Ο Γουότερς αναφέρθηκε στο FaceMash, την εφαρμογή που είχε φτιάξει ο Ζάκερμπεργκ όταν σπούδαζε στο Χάρβαρντ, ώστε να μπορούν οι φοιτητές να «βαθμολογούν» τα κορίτσια. «Και να τον σήμερα, έχει γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς ανόητους στον κόσμο», είπε.

Πηγές: moneyreview.gr , Business Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου