21 Απριλίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 21.4.2024

Εκεί που ανταλλάσουν μηνύματα με πυραύλους! 
Στη Μέση Ανατολή, Ισραήλ και Ιράν βομβαρδίζουν για να στείλουν μηνύματα! 
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Θυμίζουμε ότι:
Το βράδυ του Σαββάτου (13/4) προς την Κυριακή, το Ιράν (σε συντονισμό με τους Χούθι και τη Χεζμπολάχ) εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του Ισραήλ με πάνω από 300 «drones και πυραύλους». Μπορεί το 99% αυτών να καταρρίφθηκαν (όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ), αλλά το μήνυμα εστάλη. Ήταν σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό της 1ης Απριλίου που κατέστρεψε το ιρανικό προξενείο της Δαμασκού στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους και σε επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.
Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (19/4) το Ισραήλ προχώρησε σε περιορισμένης έκτασης επίθεση κατά του Ιράν, κοντά στην πόλη Ισφαχάν, σε απάντηση της Ιρανικής επίθεσης λίγες μέρες νωρίτερα. Από την επίθεση δεν προέκυψε κάποια σοβαρή ζημιά, δήλωσε το Ιράν που υποβάθμισε την επίθεση. Το μήνυμα όμως και πάλι εστάλη.
Αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται είναι μία «προσεχτικά σχεδιασμένη χορογραφία», η οποία επιτρέπει σε Ισραήλ και Ιράν να στέλνουν τα μηνύματά τους (στο εσωτερικό και το εξωτερικό), χωρίς να κλιμακώνουν σε βαθμό που να σημάνουν παγκόσμιο συναγερμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου