3 Απριλίου 2024

Οι Γελοιογραφίες της Ημέρας 3.4.2024

Δυο σκίτσα με αφορμή την 
δολοφονία της 28χρονης το βράδυ της Κυριακής λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. 
Στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr, η μη ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί από το Αστυνομικό Τμήμα.

Ένα ακόμη σκίτσο πάνω στο ίδιο θέμα: Αποποίηση ευθύνης, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή:

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Η άτυχη 28χρονη γυναίκα πήγε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από ένα φίλο της, για να καταγγείλει τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, επειδή την παρενοχλούσε. Στη συνέχεια ζήτησε αστυνομική προστασία προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η αξιωματικός Υπηρεσίας της είπε να περιμένει μέσα στο Α.Τ., προκειμένου να καλέσει ένα περιπολικό, όμως η 28χρονη βγήκε έξω μαζί με το άτομο που την συνόδευε, ενώ παράλληλα κάλεσε η ίδια από το κινητό τηλέφωνό της το κέντρο της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να πάει ένα περιπολικό στο σημείο. Την ώρα που μιλούσε με το «100», ο 39χρονος, που παραμόνευε, της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε, ενώ ο φίλος της δεν μπόρεσε να αντιδράσει. 
Στη διάρκεια του διαλόγου του θύματος με το «100», ο αστυνομικός μεταξύ άλλων της φέρεται να της λέει: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί», ενώ καταγράφει την καταγγελία της 28χρονης. Δευτερόλεπτα μετά, δέχεται την επίθεση του 39χρονου πρώην συντρόφου της πέφτοντας νεκρή. Ο αστυνομικός ακούει τα πάντα.
Η δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για παράβαση καθήκοντος των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.
Εντωμεταξύ παύθηκε από τη θέση του διοικητή ο επικεφαλής αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, ενώ ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει επίσης απομακρυνθεί από τη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου