18 Μαΐου 2013

Περίεργα: Τα έντομα είναι ήδη στα πιάτα 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων

Ορεκτικό με σκαθάρια, ψωμί με μυρμήγκια και γλυκό με ακρίδες είναι το "μενού" που προτείνει η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, στην τελευταία της πρόταση για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο. 

Η πρόταση, μπορεί να ξεσήκωσε σάλο στη Δύση, καθώς η κατανάλωση εντόμων δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους πολίτες της, όμως συζητήθηκε έντονα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική.

Αντίθετα, στα δύο δισεκατομμύρια πολίτες του πλανήτη μας, που ήδη τρώνε έντομα σε διάφορες μορφές και μαγειρεμένα με ποικίλες συνταγές, η είδηση δεν προκάλεσε κάποια αίσθηση.


Πάντως, με την απειλή εξαφάνισης άγριων ειδών, την υπεραλίευση των θαλασσών και την ερήμωση δασών και άλλων περιοχών, τα φύκια και τα έντομα μπορεί να αποτελέσουν μελλοντική λύση, όπως προτείνει ο διευθυντής δασών της υπηρεσίας Εντουάρντο Ρόχας. Τα έντομα είναι μια άφθονη, ανέξοδη και θρεπτική τροφή, υποστηρίζει, επικαλούμενος μελέτη του 2002 του εντομολόγου Μάρβις Χάρις. Σύμφωνα με αυτήν, 100 γραμμάρια χάμπουργκερ έχουν το μισό των θερμίδων αφρικανικών τερμιτών αντίστοιχου βάρους, το 50% των πρωτεϊνών και λιγότερο από το 1/3 των λιπών.

______________
Πηγή: http://www.tanea.gr 17.05.2013


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου