17 Μαΐου 2013

Περίεργα: Οι Femen τα βάζουν με το σπίτι της… Μπάρμπι

Με σύνθημα «Plastic is not fantastic» γραμμένο στο γυμνό στήθος τους, οι ξανθές ακτιβίστριες Femen έκαναν έφοδο στο «Σπίτι της Μπάρμπι» που άνοιξε τις πύλες του στο Βερολίνο.

Οι νεαρές που αγωνίζονται, μεταξύ άλλων, για τα γυναικεία δικαιώματα, σκαρφάλωσαν σε ένα τεράστιο φούξια γοβάκι που κοσμεί τον προαύλιο χώρο του ροζ σπιτιού της πασίγνωστης κούκλας και με έναν αναμμένο πυρσό φώναζαν συνθήματα κατά της εταιρίας Mattel.

Ο πυρσός βέβαια δεν ήταν τυχαίος, αλλά τον δημιούργησαν τοποθετώντας σε έναν ξύλινο σταυρό μια κούκλα Μπάρμπι, την οποία στη συνέχεια πυρπόλησαν. Έτσι, έστειλαν δύο μηνύματα: ένα κατά της εμπορευματοποίησης της γυναικείας εικόνας και ένα κατά της θρησκείας.
Το «Barbie Dreamhouse» το οποίο απλώνεται σε έναν χώρο 2.500 τμ, προσφέρει στους επισκέπτες μια διαδραστική εμπειρία, με αντίτιμο μόλις 22 ευρώ. Οι μικρές φίλες της πασίγνωστης κούκλας έχουν τη δυνατότητα να μπουν στις ντουλάπες της Μπάρμπι, να μάθουν πώς να κάνουν πασαρέλα, να ακολουθήσουν απλές οδηγίες μακιγιάζ και να φωτογραφηθούν μαζί με τις αγαπημένες τους κούκλες.
Όλα αυτά σε έναν κόσμο σχεδόν αποκλειστικά ροζ, με μπόλικη δόση από γκλίτερ.

Μόνο που για τις ακτιβίστριες και τις Γερμανίδες φεμινίστριες όλο αυτό μεταφράζεται σε «ροζ κόλαση», με αποτέλεσμα να αναμένονται και άλλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ακριβώς κάτω από το φούξια γοβάκι της Μπάρμπι.

____________________
Πηγή: αναδημοσίευση από http://www.protothema.gr της 16.05.2013. 

Φωτογραφίες: https://plus.google.com/photos


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου