9 Μαΐου 2013

Το Ιόνιο στο "σφυρί": Νησάκια στο στόχαστρο των ξένων

Το αγοραστικό ενδιαφέρον για νησιά και βραχονησίδες στο Ιόνιο έχει αναθερμανθεί το τελευταίο διάστημα, μετά και την αγορά του "Σκορπιού" από τον Ρώσο μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, έναντι 117 εκατ. ευρώ. Ως γνωστόν ο Ρώσος κροίσος δεν αρκέστηκε μόνο στο θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά προχώρησε και στην εξαγορά της γειτονικής νησίδας "Σπάρτης".

Έπειτα από τις αγοραπωλησίες αυτές στο Ιόνιο, φαίνεται στο στόχαστρο ξένων επενδυτών να έχει μπει η νησίδα "Ατοκος", κοντά στην Ιθάκη.

Επίσης, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, πωλητήριο έχει μπει και στο νησί "Πεταλάς" το οποίο πωλείται αντί 42 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση, ενδιαφέρον για τον "Πεταλά" έχουν δείξει δυο Εμίρηδες, καθώς και ο Εμίρης του Κατάρ.

Πωλητήρια επίσης έχουν μπει και στα νησιά: "Αρκούδι" που πωλείται αντί 17 εκατ. ευρώ, "Καρλονήσι" που πωλείται αντί 10 εκατ. ευρώ και στη "Μάκρη" που πωλείται αντί 7,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο Εμίρης του Κατάρ εμφανίζεται ως πιθανός αγοραστής για τη νησίδα "Οξειά" στην είσοδο του Κορινθιακού από το Ιόνιο αντί 5,6 εκατ. ευρώ.

Τέλος ένας Έλληνας που διαμένει και δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική φέρεται να αγόρασε, έναντι 2,8 εκατ. ευρώ, το νησάκι "Σοφία" το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την "Οξειά".

______________________
Πηγές: pelop.gr και http://www.imerisia.gr στις 8.5.2013


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου