30 Οκτωβρίου 2013

Forbes: Ο Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνδρας στον κόσμο

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes.

Ο Πούτιν είναι σύμφωνα με το περιοδικό πιο ισχυρός από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο αμερικανός ομόλογός του φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ' ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους». 

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο.

Το περιοδικό Forbes χαρακτήρισε τον ρώσο πρόεδρο «πανίσχυρο επικεφαλής μιας πρώην υπερδύναμης» που όμως «διατηρεί την ζωτικότητά της».

Ο Ομπάμα από την άλλη πλευρά χαρακτηρίζεται «ο σιδηροδέσμιος επικεφαλής» της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ (
Xi Jinping) βρέθηκε στην τρίτη θέση του καταλόγου, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος στην τέταρτη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου.

Η λίστα «Οι πιο ισχυροί άνθρωποι στον κόσμο» είναι ένα ετήσιο «ενσταντανέ» των επικεφαλής κρατών, τραπεζικών, φιλανθρώπων και επιχειρηματιών που ελέγχουν στην πραγματικότητα τον κόσμο. Η φετινή λίστα εκτός από 17 αρχηγούς κρατών, 
περιλαμβάνει ακόμη και  27 CEOs, 12 επιχειρηματίες και 28 δισεκατομμυριούχους.
______________
Πηγές: http://www.tovima.gr, http://news.in.gr και www.capital.gr 30.10.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου