14 Οκτωβρίου 2013

Και όμως, οι 3 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν

 Οι ψεκασμοί στη χώρα μας με χημικά αέρια, ως θεωρία συνωμοσιολογίας, κάνει θραύση σε συζητήσεις "κορυφής και καφενείου", σε επιστημονικά πάνελ, ακόμη και στη Βουλή. Φανατικός τους οπαδός στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που είναι σίγουρος ότι... μας ψεκάζουν. 

Κάθε φορά που ένα αεριωθούμενο αεροπλάνο διασχίζει τον ουρανό αφήνοντας πίσω του το χαρακτηριστικό ίχνος καπνού, κάποιοι πολίτες κοιτάζονται μεταξύ τους με νόημα, έχοντας ακόμη μία απόδειξη ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. 

Δημιουργήθηκε μάλιστα και ειδική ομάδα δράσης κατά των «chemtrails», που θεωρεί ότι με τη ρίψη τους συντελείται γενοκτονία κατά της ανθρωπότητας. Οι αντιδράσεις και καταγγελίες πολιτών περί "αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφη που πετούν στον ελληνικό ουρανό αφήνουν πίσω τους ουρές", είχαν αναγκάσει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), σε παρέμβαση, το οποίο είχε εκδώσει ανακοίνωση (τον Μάιο του 2012), ξεκαθαρίζοντας πως «καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος».


Είναι τόσο το ενδιαφέρον για το θέμα, που το ερώτημα: «Ορισμένοι πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη αυτή;» μπήκε και στις πολιτικές έρευνες δημοσκοπήσεων!

Μάλιστα στην τελευταία πρόθεση ψήφου του Σεπτεμβρίου 2013, της Metron Analysis, που δημοσίευσε το "Εθνος της Κυριακής", στη σχετική ερώτηση το 33,3% των ερωτώμενων συμφωνεί με το ότι γίνονται ρίψεις χημικών, το 58,4% διαφωνεί και το 9%... δεν ξέρει/δεν απαντά.

Από το σύνολο (33,3%) αυτών που συμφωνούν με την ύπαρξη των «chemtrails» (όπως είναι γνωστοί αυτού του τύπου οι αεροψεκασμοί διεθνώς), το 10,9% δηλώνει ότι ψηφίζει σήμερα ΝΔ, το 19,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 6,1% ΑΝΕΛ, το 15,3% Χρυσή Αυγή, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό (το 28,4%) παίρνει τη θέση "άκυρο/λευκό/κανένα".


Οι γυναίκες περισσότερο, και ιδιαίτερα στις ηλικίες από 18-24 ετών, έχουν αυτήν την ανησυχία σε μεγαλύτερο βαθμό, ενώ οι αγρότες με τους εργαζομένους πιστεύουν πολύ στο παράδοξο φαινόμενο της «λευκής ουράς».

Στον πειρασμό υπέκυψαν και βουλευτές που δεν διστάζουν να συζητούν για «ούφο στο Κοινοβούλιο»! Εκτός από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, που διατράνωσε εντός των εδράνων τον σχετικό προβληματισμό του, παλαιότερα και ο έγκλειστος σήμερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε "καημό" γι' αυτό.

_____________________
Πηγή: από άρθρο στο http://www.ethnos.gr όπου δημοσιεύτηκε στις 13.10.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου