18 Οκτωβρίου 2013

Κερδίζει έδαφος ο Αλέξης Τσίπρας για επικεφαλής ευρωαριστεράς

Επίσημα υποψήφιος, για να λάβει από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) το χρίσμα του διεκδικητή της προεδρίας της Κομισιόν, είναι πλέον ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Μαδρίτη, όπου συνέρχεται το προεδρείο του ΚΕΑ με αντικείμενο την οριστικοποίηση της λίστας των υποψηφίων για το χρίσμα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε εμφανισθεί να εκπλήσσεται το καλοκαίρι όταν για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για υποψηφιότητα Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, ακολούθησε το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα επιθετική πολιτική στη διεκδίκηση του χρίσματος.

Το βασικό επιχείρημα της Κουμουνδούρου προς τα άλλα κόμματα της ευρωαριστεράς είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο σε εκλογική δύναμη κόμμα της συγκεκριμένης ευρωομάδας και ότι ο κ. Τσίπρας έχει κερδίσει ευρύτερη αναγνωρισιμότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η εξασφάλιση του χρίσματος, θεωρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα ενισχύσει το διεθνές προφίλ του, θα του δώσει ένα σημαντικό βήμα για να συνομιλεί με τις κεντρικές πολιτικές μορφές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η υποψηφιότητα θα είναι μοναδική ευκαιρία να ακουστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης στο ευρωπαϊκό κοινό.

______________
Πηγή: http://news.kathimerini.gr 18/10/2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου