14 Οκτωβρίου 2013

Ιρλανδία: Θα βγει το Δεκέμβριο από το «μνημόνιο»

«Απόψε μπορώ να επιβεβαιώσω πως η Ιρλανδία βρίσκεται καθ΄οδόν προς την έξοδο από τα δάνεια της ΕΕ και του ΔΝΤ στις 15 Δεκεμβρίου. Και δεν θα επιστρέψουμε» ήταν η δήλωση του Ιρλανδού πρωθυπουργού Έντα Κένι στα μέλη του κόμματός του, Φίνε Γκάελ, αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. 

«Δεν θα σημαίνει πως τελείωσαν τα οικονομικά μας προβλήματα. Ναι, μας περιμένουν ακόμα ευπαθείς καιροί. Υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος να διανύσουμε. Όμως επιτέλους, η εποχή της διάσωσης με δάνεια [bailout] τελείωσε. Η οικονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παρέλθει» πρόσθεσε ο Κένι.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Eurogroup και ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, τόνισε: «Θα συζητήσουμε και ελπίζω να αποφασίσουμε σχετικά με την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα, πιθανότατα προς το Νοέμβριο, καθώς οι οικονομικοί δείκτες είναι πολλά υποσχόμενοι».

Σημειώνεται ότι η χώρα χρειάστηκε να καταρτίσει διαδοχικούς σκληρούς προϋπολογισμούς αφότου ζήτησε διεθνή δανεισμό για να αντιμετωπίσει την τραπεζική και οικονομική κρίση τον Νοέμβριο του 2011.

___________________
Πηγές: http://www.tovima.gr και http://www.skai.gr στις 14.10.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου