28 Οκτωβρίου 2013

Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός έδωσε ό,τι μπορούσε

Ο ελληνικός λαός "έδωσε αυτό που μπορούσε, για να ξεπεραστεί η κρίση", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη Θεσσαλονίκη, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές της χώρας και τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου, λίγο μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την 73η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, έχει ως εξής:

«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού, του ιταλικού φασισμού του 1940.

Ηταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938. Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη.

Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του κι ό,τι μπορούσε να δώσει και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε, για να ξεπεραστεί η κρίση. Κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Και μη νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς».

____________________
Πηγές: http://www.ethnos.gr και http://www.kathimerini.gr 28.10.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου