15 Οκτωβρίου 2013

Μητρόπουλος για το πρόστιμο που του επέβαλε το ΣΔΟΕ

Τι συμβαίνει με το βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλο και το πρόστιμο που του επέβαλε το ΣΔΟΕ; Τι απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Με πικρία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο που επικοινώνησε μαζί του, απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος στην είδηση πως το ΣΔΟΕ του επέβαλε πρόστιμο 992.000 ευρώ καθώς φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ, όπως γράφει σήμερα το athensvoice.gr. 

Ο δημοσιογράφος γράφει πως επικοινώνησε με τον Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος «απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του» του μίλησε, εξηγώντας πως «είναι ο μοναδικός Ελληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα, καλείται τώρα να πληρώσει ξανά».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος φέρεται να εξήγησε στον Γιώργο Παπαχρήστο πως δεν κράτησε τα χρήματα αλλά «τα έδωσε σε συναδέλφους του (κατόπιν δικαστικών αποφάσεων σημειώνεται στο άρθρο)» και προανήγγειλε πως θα απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και θα ζητήσει να γνωστοποιήσει στη Βουλή πόσοι άλλοι κεφαλαιούχοι που επαναπάτρησαν τα χρήματά τους με το νόμο Αλογοσκούφη, καλούνται να φορολογηθούν εκ νέου.

Πηγή: http://www.athensvoice.gr 15.10.2013

Εξάλλου, σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", η απάντηση που έδωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος έχει ως εξής: «Είναι μια υπόθεση του 1999 αν ανατρέξετε στα φορολογικά, είναι παραγεγραμμένη, και αφορά χρηματα που επαναπατρίστηκαν, φορολογήθηκαν δυο φορές, δηλώθηκαν στη δήλωσή μου το 2005 και επεστράφησαν σε τρίτους. Τα έδωσα σε άλλους συναδέλφους μου λόγω μίας δικαστικής διένεξης».

Πηγή: http://www.protothema.gr 15.10.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου