31 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου

Αφηρημένες ...Σκέψεις 

Με σύνθημα "Φέτος γιορτάζουμε διπλά!" το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (θυγατρική εταιρεία της Eurobank πλέον) γιορτάζει στις 31 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, συνεχίζοντας με συνέπεια, όπως αναφέρει, τη διάδοση της αξίας του θεσμού.

Πως όμως ο ελληνικός λαός είναι δυνατόν να συμμετάσχει στην γιορτινή αυτή προσπάθεια και να συμβάλει στην αναγέννηση του θεσμού, καταθέτοντας τι; Το έλλειμμα των οικογενειακών προϋπολογισμών μήπως; που του αφήνει κάθε μήνα η κρίση. Το έλλειμμα αυτό, που οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες συνεχίζουν να αυξάνουν καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, αφ' ενός μεν με την περαιτέρω περικοπή των μισθών - συντάξεων και των πάσης φύσεως αμοιβών, αφ' εταίρου δε με την αύξηση των φορολογικών βαρών;


Ως γνωστόν η αποταμίευση προέρχεται από το περίσσευμα των εισοδημάτων των νοικοκυριών. Κάτι που προ πολλού έπαψε να υπάρχει στη χώρα μας. Εδώ ο κόσμος προσπαθεί να επιβιώσει και έτσι αντλεί από τα έτοιμα, όπου και όταν υπάρχουν. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, αντί για αύξηση των καταθέσεων παρατηρείται συνεχής σχεδόν μείωση.

Για να φτάνουμε έτσι στο σημείο, η φετινή γιορτή του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μάλλον με παρωδία να μοιάζει.

Όσο για εμάς; απλά δεν γιορτάζουμε...

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου