25 Οκτωβρίου 2013

Phoenix Suns: Συμπεράσματα από την Preseason

Οι Suns κατάφεραν λοιπόν ακόμη 2 νίκες στα τελευταία παιχνίδια της, 88-76 κόντρα στους Oklahoma City Thunder και 98-79 εναντίων των Denver Nuggets. Ο Eric Bledsoe (συνολικά 36 πόντοι, 14 Assists, 4 κλεψίματα) και ο Gerald Green (συνολικά 34 πόντοι, 13/18 σουτ) ήταν οι παίκτες-κλειδιά.

Δε πρέπει να ξεχνάμε πάνως ότι η preseason δεν είναι παρά μόνο μια σειρά φιλικών παιχνιδιών και εξυπηρετούν τον απλό σκοπό του ξεκαθαρίσματος του ρόστερ και Rotation των ομάδων. Ωστόσο μάθαμε τα εξής ενδιαφέροντα κατά τη διάρκειά της:

Ο Eric Bledsoe...

...δεν είναι ακόμη Superstar. Παρόλα αυτά απέδειξε ότι μπορεί να αναλάβει τα ηνία μιας ομάδας και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Είναι καθόλα άξιος για τη θέση του βασικού playmaker και έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε σταρ, εφόσον βελτιώσει το ποσοστό ευστοχίας του.

Στον Markieff Morris...

...ανήκει αδιαμφισβήτητα η θέση του βασικού Power-Forward. Παρά την τάση του να επιλέγει δύσκολα σουτ, εμφανίστηκε πιο ετοιμοπόλεμος, εύστοχος και ώριμος από πέρυσι.

Οι Gerald Green και Miles Plumlee...

...θα λάβουν σίγουρα σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Ο Gerald Green αναδείχθηκε ως εξαιρετικός backup Shooting-Guard ή Small-Forward. Έχει την ικανότητα να δημιουργεί χώρο για το σουτ του και το ποσοστό ευστοχίας του ήταν πολύ καλό. 

Εξίσου ικανός να αναλάβει τη θέση του backup 
Power-Forward/Center εμφανίστηκε ο Miles Plumlee, ο οποίος μαζί με τον Channing Frye αποτέλεσαν ένα καλό δίδυμο. Είναι ικανότατος αμυντικά και διαθέτει και ορισμένες επιθετικές αρετές.

Οι Alex Len και Archie Goodwin...

...δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμοι για το επίπεδο του NBA. Ιδιαίτερα ο Alex Len deutlicher so, καθώς επιθετικά ήταν αμέτοχος και αμυντικά ανεπαρκής. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε και ως αποτυχημένη επιλογή, όπως π.χ. τον Michael Beasley. Μοιάζει περισσότερο με έναν νεαρό Goran Dragic, δηλ. ταλαντούχος και φιλόδοξος, αλλά νευρικός και άπειρος.

Απενατείας, ο Archie Goodwin, στα μόλις 19 χρόνια, έδειξε περισσότερο έτοιμος για το επόμενο επίπεδο της καριέρας του και θα λαμβάνει λογικά τακτικά λεπτά συμμετοχής. Είναι ικανότατος στις διεισδύσεις, πρέπει όμως να βελτιώσει επειγόντως τον τρόπο που σουτάρει και το ποσοστό ευστοχίας του.

Κλείνοντας, ας ρισκάρουμε μια πρόβλεψη για το Rotation των Suns την ερχόμενη σεζόν:
  • Point-Guard: Eric Bledsoe, Goran Dragic
  • Shooting-Guard: Goran Dragic, Gerald Green, Archie Goodwin
  • Small-Forward: PJ Tucker, Gerald Green, Marcus Morris
  • Power-Forward: Markieff Morris, Channing Frye
  • Center: Marcin Gortat, Miles Plumlee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου