1 Ιουνίου 2014

Ντόρα Μπακογιάννη: Απαιτείται ένα μίνιμουμ συνεννόησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Να θέσουμε τις βάσεις μιας ελάχιστης εθνικής συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στα εθνικά θέματα και τη διαπραγμάτευση για το χρέος, προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι η Ν.Δ. οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Ορισμένα αποσπάσματα από όσα υποστηρίζει η κ. Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της, στη συνέχεια:

Το μήνυμα των ευρωεκλογών σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση ήταν ένα μήνυμα δυσφορίας, πλην όμως βούλησης να συνεχιστεί η προσπάθεια και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, επίσης, το μήνυμα είναι σαφές. Ο λαϊκισμός πλέον πέθανε. Δεν πουλάει πλέον η λαϊκιστική πολιτική... Επίσης ότι η Ν.Δ. πρέπει να κάνει στροφή προς το Κέντρο, διότι ακριβώς αυτές είναι οι αρχές οι οποίες εκφράζουν το σύγχρονο, δημιουργικό, δημοκρατικό Ευρωπαίο Ελληνα,

Το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ότι υπάρχει ανάγκη συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων. Οπου λειτούργησαν καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια, με ευρύτερη συσπείρωση κοινωνικών δυνάμεων, η παράταξη (της ΝΔ) κέρδισε. Οπου ακολουθήθηκαν στενά κομματικές λογικές, η παράταξη έχασε.

Η απαξίωση της πολιτικής, η αποκαθήλωση των κομμάτων και η απόρριψη ιδεών και προσώπων οδηγούν κάποιους πολίτες να εκφράσουν την οργή και το θυμό τους ψηφίζοντας με αυτοκαταστροφική λογική. Η αντιστροφή αυτής της πορείας θα επιτευχθεί μόνο με πολιτικούς όρους: Με πολιτικές αποκατάστασης του κύρους και της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Οι Ελληνες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή δεν είναι φασίστες και ναζιστές. Τους πολίτες αυτούς θα μπορέσουμε να επαναπροσεγγίσουμε μόνο με αποτελεσματικές πολιτικές, επιδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και δίνοντας προοπτική στα παιδιά τους που είναι άνεργα.

Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τη φορολογική πολιτική για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να ελαφρυνθούν οι πολίτες.

Πιστεύω ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί αριθμητικά να είναι εφικτή. Το ερώτημα είναι αν πολιτικά είναι εφικτή... Πρέπει να θέσουμε τις βάσεις μιας ελάχιστης εθνικής συνεννόησης. Σήμερα θα πρέπει να βάλουμε μπροστά τις εθνικές προτεραιότητες της χώρας και να συμφωνήσουμε στο βασικό πλαίσιο. Το συμφέρον του έθνους πρέπει να μπαίνει πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον. Υποστηρίζω, λοιπόν, ότι απαιτείται ένα μίνιμουμ συνεννόησης. Οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες και περιμένω να ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να το πω ξεκάθαρα, είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση θα πάψει να κυβερνά όταν έχει τη δεδηλωμένη. Από την άλλη μεριά, θεωρώ απολύτως λογικό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιούται μια σε βάθος ενημέρωση κυρίως για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, όπως π.χ. η διαπραγμάτευση για το χρέος και τα εθνικά θέματα.

Πηγή: 
http://www.e-typos.com
Από την συνέντευξη της κ. Μπακογιάννη, στην Κατερίνα Κατσαβού, στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου