10 Αυγούστου 2017

Πόλεμος ανακοινώσεων και ...θέατρο για την Ορθοδοξία

Βούτσης: Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι ταλιμπάν της Ορθοδοξίας.
Καμμένος: Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που προβλέπει ότι είναι ορθόδοξο κράτος.
ΝΔ: Ο κ. Καμμένος δεν έχει αξίες. Μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο.
Ποτάμι: Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι.


Πιο αναλυτικά:

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ για τις αλλαγές στην Παιδεία και την αντιπαράθεση για την Σημαία και την Αριστεία, είπε μεταξύ άλλων: «Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”». «Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού... Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο... Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος, δεν είμαστε οι "ταλιμπάν της Ορθοδοξίας"».

Η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βούτση, σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας...». 

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε μέσω Twitter την αντίθεσή του στις δηλώσεις Βούτση: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στην ανάρτησή του.

«Δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, αλλά η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που προβλέπει ότι είναι ορθόδοξο κράτος», είπε σήμερα ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Εξηγώντας την αντίδρασή του προς τον Νίκο Βούτση τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους δηλώσεις αφορούν τον καθένα και τα πιστεύω του, όταν όμως γίνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής έχουν ανάγκη μια απάντησης από εμάς τους ΑΝΕΛ που μετέχουμε στην κυβέρνηση», ενώ συμπλήρωσε ότι «οι απόψεις αυτές του Προέδρου είναι προσωπικές».

Η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός για την ακόρεστη δίψα του για εξουσία.Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους...».

Το Ποτάμι, με αφορμή την δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Βούτση και του Πάνου Καμμένου για την ορθόδοξη ταυτότητα της χώρας, κάνει λόγο για στημένο παιχνίδι. «Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις "ιδεολογικές" διαφορές τους, οι μεν δηλώνοντας ότι δεν είναι "ταλιμπάν της Ορθοδοξίας" -την ίδια ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τα απανταχού ακίνητα που ανήκουν σε Μονές του Αγίου Όρους- και οι δε ως αυτόκλητοι προστάτες της ορθοδοξίας στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία». 


'Ενας "ιερός πόλεμος" ανακοινώσεων λοιπόν σε εξέλιξη, σε μια θεατρική παράσταση με θέμα την Ορθοδοξία, με τελικό στόχο των πρωταγωνιστών την παραμονή (για τους μεν) ή την ανάκτηση (για τους δε) της εξουσίας...

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr, ert.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου