8 Αυγούστου 2017

Κ. Γαβρόγλου: Προσωπική μου απόφαση η εξαγορά της θητείας μου!

Ως «προσωπική» (τι άλλο θα μπορούσε να είναι;) χαρακτήρισε την απόφασή του να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα», την οποία απέδωσε στο «αδιέξοδο της αντιπολίτευσης»!. 

Eπί της ουσίας, για το θέμα της εξαγοράς της θητείας του ο κ. Γαβρόγλου, αναπτύσσοντας το σκεπτικό της «προσωπικής» του επιλογής, ανέφερε: «Εχω γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όπως όλοι οι Ρωμιοί είχα τουρκική υπηκοότητα. Έπρεπε να κάνω την στρατιωτική μου θητεία στην Τουρκία, ήταν οι αρχές της δεκαετίας του '70, υπάρχει δικτατορία στην Τουρκία, αρνούμαι να πάω στον στρατό. Ήμουν στην Αγγλία, κάνω αίτηση για ελληνική υπηκοότητα, μου τη δίνουν και υπάρχει αυτός ο νόμος με τον οποίο οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους. Είναι τόσο απλό, δεν το έχω κρύψει από κανέναν».

Σε ερώτηση εάν αυτή η επιλογή πέρα από νόμιμη είναι και ηθική απάντησε: «Ας κρίνουν όσοι είναι να την κρίνουν την προσωπική μου απόφαση να εξαγοράσω την θητεία μου, την περίοδο της χούντας. Δεν θα πω τίποτε παραπάνω. Είναι αυτό που λέμε "δολοφονία χαρακτήρα" και συνηθίζεται από αντιπολιτευτικά έντυπα και κόμματα».

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Γαβρόγλου, ενώ δεν υπηρέτησε ούτε μια μέρα στο στρατό, προτίμησε να εξαγοράσει την στρατιωτική του θητεία κάνοντας χρήση νόμου της Χούντας, ο ίδιος έθεσε το θέμα λέγοντας: «Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή του για την επιλογή του σημαιοφόρου με κλήρωση στα Δημοτικά Σχολεία, είχε δηλώσει την περασμένη Τετάρτη: «Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους».

Και ένα ερώτημα: Με ποια λογική προέβη σε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Γαβρόγλου; Γιατί, ενώ το θέμα ήταν η επιλογή του σημαιοφόρου, αναφέρθηκε ο υπουργός στη στρατιωτική θητεία; κάτι που ο ίδιος είχε παραλείψει να εκπληρώσει; Μπορεί λογική να μην υπάρχει, το θράσος όμως περισσεύει...

afirimeno.com

Πηγή: Με στοιχεία για τις δηλώσεις Γαβρόγλου από ΑΠΕ-ΜΠΕ και kathimerini.gr

Σχετική ανάρτηση: Ο υπ. Παιδείας, Κ Γαβρόγλου δεν υπηρέτησε τη σημαία






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου