9 Αυγούστου 2017

Πανηγυρίζει ο Πολάκης για τη στήριξη Μαραντόνα σε Μαδούρο!

«Έβαλε, πάλι, ο θεός το χέρι του...», ήταν το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με αφορμή τη στήριξη του Αργεντινού πρώην σταρ του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα στο καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα. 

Σημειώνεται ότι σε δική του
ανάρτηση στο Facebook, ο Ντ. Μαραντόνα δήλωνε πως «είμαστε τσαβιστές (ο Μαδούρο είναι ο πολιτικός κληρονόμος του Ούγο Τσάβες) μέχρι τον θάνατο».

Η ανάρτηση Μαραντόνα:
«Είμαστε τσαβιστές μέχρι τον θάνατο. Και όταν ο Μαδούρο το διατάξει, θα ντυθώ στρατιώτης για μια ελεύθερη Βενεζουέλα για να αγωνιστώ εναντίον του ιμπεριαλισμού και εναντίον αυτών που θέλουν να αρπάξουν τις σημαίες μας, που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε», έγραψε ο Ντ. Μαραντόνα στο Facebook. 

Προηγούμενη ανάρτηση Πολάκη

Είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα, μια ακόμη ανάρτηση στήριξης του καθεστώτος βίας του Μαδούρο στη Βενεζουέλα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Έγραφε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:


Ο ΟΗΕ καταγγέλει το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Ο ΟΗΕ κατήγγειλε «υπερβολική χρήση βίας» στη Βενεζουέλα και κατηγόρησε τις δυνάμεις ασφαλείας ότι ευθύνονται για τον θάνατο τουλάχιστον 46 αντικυβερνητικών διαδηλωτών, καθώς και ότι από τον Απρίλιο έχουν θέσει αυθαίρετα υπό κράτηση 5.000 ανθρώπους, οι 1.000 από τους οποίους παραμένουν κρατούμενοι. 

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι ερεύνησε 124 θανάτους και βρήκε ότι 46 απ' αυτούς μπορούν να αποδοθούν στις δυνάμεις ασφαλείας και 27 σε φιλοκυβερνητικές ένοπλες οργανώσεις, ενώ η ευθύνη για τους υπόλοιπους είναι ασαφής.

«Από την αρχή των διαδηλώσεων τον Απρίλιο, διαπιστώνουμε μια φανερή τάση για υπερβολική χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ύπατος Αρμοστής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν. «Πολλές χιλιάδες άνθρωποι τέθηκαν υπό διοικητική κράτηση, πολλοί φέρονται να έπεσαν θύματα κακομεταχειρίσεων, ακόμη και βασανιστηρίων», προσθέτει.

«Ανησυχούμε ότι η κατάσταση στη Βενεζουέλα κλιμακώνεται και αυτές οι παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν φαίνεται να μειώνονται, έτσι ανησυχούμε για την κατεύθυνση προς την οποία αυτό προχωρεί», δήλωσε επίσης στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Ραβίνα Σαμντασάνι. «Η ευθύνη για τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που αναφέρουμε βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης», πρόσθεσε. 


Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταδικάσθηκε από 12 χώρες της Αμερικής

Η Βενεζουέλα δέχθηκε χθες μια προειδοποιητική βολή από 12 χώρες της Αμερικής, οι οποίες έκαναν λόγο για «ρήξη της δημοκρατικής τάξης στη χώρα αυτή», ενώ το Περού, που φιλοξένησε τη συνεδρίαση των 12 χωρών, χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας «δικτατορία».

Αυτές οι 12 από τις σημαντικότερες χώρες της Αμερικής που συνεδρίασαν στη Λίμα -Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Μεξικό, Παναμάς, Παραγουάη και Περού- ανακοίνωσαν την απόφασή τους «να μην αναγνωρίσουν τη Συντακτική Συνέλευση», την οποία θέλει ο Νικολάς Μαδούρο και η εκλογή της οποίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ούτε τις αποφάσεις που αυτή μπορεί να λάβει.

Σε έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε έπειτα από μια συνεδρίαση επτά ωρών στην πρωτεύουσα του Περού, οι 12 χώρες προσέφεραν την «πλήρη υποστήριξη και την αλληλεγγύη» τους στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση. Καταδίκασαν επίσης «την απουσία ελεύθερων εκλογών, τη βία, την καταπίεση και τις πολιτικές διώξεις, την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων». «Αυτό που έχουμε στη Βενεζουέλα είναι μια δικτατορία», δήλωσε ο περουβιανός υπουργός Εξωτερικών Ρικάρντο Λούνα σε συνέντευξη Τύπου έχοντας δίπλα του τους ομολόγους του. 

Αλλά όλα αυτά είναι ασήμαντα για τον κ. Πολάκη! 

Πηγές: Στοιχεία από Facebook, naftemporiki.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου