6 Αυγούστου 2017

Ο υπ. Παιδείας, Κ Γαβρόγλου δεν υπηρέτησε τη σημαία

«Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο. Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους»* δήλωνε την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας,
Κώστας Γαβρόγλου, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή του για την επιλογή του σημαιοφόρου με κλήρωση στα Δημοτικά Σχολεία.

Όμως ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος κατάργησε την αριστεία ως κριτήριο επιλογής του σημαιοφόρου, απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική το θητεία όταν πήρε την ελληνική ιθαγένεια και κάνοντας χρήση νόμου της Χούντας την εξαγόρασε το 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα** όταν ο Κώστα Γαβρόγλου έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις οκτώ μηνών, προτίμησε να την εξαγοράσει ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στα καλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Βάσει του νόμου που ίσχυε τότε, ο φοιτητής Κώστας Γαβρόγλου χρίστηκε αυτομάτως "υπόχρεος στρατιωτικής θητείας οκτώ μηνών", ενώ την περίοδο της δικτατορίας που έλαβε την ελληνική ιθαγένεια η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες έφτανε τους 30 μήνες.

Το 1970 η δικτατορία είχε θεσπίσει το Νομοθετικό Διάταγμα 720/1970 που επέτρεπε την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας για ορισμένες κατηγορίες μονίμων κατοίκων του εξωτερικού ή Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Και τώρα ο κ. Γαβρόγλου ως υπουργός Παιδείας δηλώνει: «Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν τη σημαία, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι»!. 

ΝΔ: Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχετικά με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση***:
«Πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι. Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας. Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα. Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Βιογραφικά στοιχεία του Κώστα Γαβρόγλου****

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1947 στην Κωνσταντινούπολη. Έχει σπουδάσει Φυσική στα Πανεπιστήμια του Λάνκαστερ, του Κέιμπριτζ και του Λονδίνου από όπου έλαβε το διδακτορικό του. Στη συνέχεια δίδαξε Φυσική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κέιμπριτζ, Χάρβαρντ, MIT, Βοστώνης, Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης και τέλος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 5 Νοεμβρίου 2016 κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ορίστηκε υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αντικαθιστώντας τον Νίκο Φίλη.

Πηγές: Στοιχεία από: 
*ert.gr , **liberal.gr , ***nd.gr  ****el.wikipedia.org 

Σχετικές αναρτήσεις:
Η αριστεία πάει περίπατο, όχι παρέλαση
Η Γελοιογραφία της Ημέρας 4.8.2017
Η Γελοιογραφία της Ημέρας 5.8.2017






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου