10 Αυγούστου 2017

O Στέλιος Παππάς προέδρος του ΔΣ του ΟΑΣΘ

Τοποθέτηση του Στέλιου Παππά, πατέρα του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, στη θέση του προέδρου του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ. Έντονη η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, με πρόεδρο τον Στέλιο Παππά (που θα προχωρήσει στην εκκαθάριση του οργανισμού) και τις διοικήσεις του ΟΣΕΘ και του ΑΣΥΘ, (των δημοσίων φορέων που αναλαμβάνουν τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης), ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Σήμερα, ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε μετά από δεκαετίες, δημόσιες, κοινωνικές, αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιου» τόνισε ο υπουργός. Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, είναι γεγονός που «έχει τη δική του σημειολογία».

Αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου της διοίκησης του ΟΑΣΘ, έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη. «Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!», σχολίασε καυστικά σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αλλά και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, αναφέρει: «Με αφορμή την τοποθέτηση του πατέρα του αποτυχημένου υπουργού - καναλάρχη Νίκου Παππά, Στέλιου, στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ - αφού πρώτα τον κρατικοποίησαν - ανέσυρα ένα tweet του Α. Τσίπρα! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι οικογενειοκρατία, αλλά καθεστώς!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Λαζαρίδης. Στην ανάρτησή του επισύναψε το σχετικό tweet του πρωθυπουργού στις 24 Ιανουαρίου του 2016 στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έγραφε: «Έχουν το θράσος κάποιοι να μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία. Τα κόμματα που έχουν κάνει την οικογένεια κράτος». 


Συμπέρασμα: Η οικογενειοκρατία στην Ελλάδα καλά κρατεί...

Τι απαντά το υπουργείο

«Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» απαντά, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη ΝΔ . Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης: «ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ, θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή». 

Δήλωση Στέλιου Παππά στην «Εφημερίδα Συντακτών» 


Σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο κ. Στ. Παππάς μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μέχρι το τέλος του 2019. Η ανάθεση αυτού του καθήκοντος σε εμένα είναι σημαντική ευθύνη και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία. Θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε».

Συμπέρασμα; το ίδιο: Η οικογενειοκρατία στην Ελλάδα καλά κρατεί! 

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, news.in.gr, efsyn.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου