4 Νοεμβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 4.11.2021

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, σε συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τα μαχητικά Rafale που έχει παραγγείλει η Ελλάδα, υποστήριξε ότι οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα να τα πληρώσουν και τελικά μπορεί να ... την πληρώσει (με διαφορετικό τρόπο) αυτός! Σκίτσο του Κώστα Βλάχου.

Το σχετικό ρεπορτάζ (από cnn.gr):

Λεπτομέρειες από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G2Ο στη Ρώμη, έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία.
Μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή τους από την Ιταλία, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι στη συνομιλία που είχε με τον κ. Μακρόν τον προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν έχει χρήματα για να πληρώσει για τα μαχητικά Rafale που έχει παραγγείλει.
Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ισχυρίστηκε, ο κ. Ερντογάν φέρεται να είπε στον γάλλο πρόεδρο κατά λέξη: «Κοίτα σε εξαπατούν. Αυτοί δεν έχουν λεφτά. Ξέρω ότι στη Δύση μόνο χρωστούν 400 δισ. ευρώ», για να εισπράξει την απάντηση από τον Εμανουέλ Μακρόν, όπως και πάλι ο ίδιος ανέφερε: «Έχουν χρήματα».

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου