7 Αυγούστου 2023

Κακόγουστα κιτς στην παραλία!

Σε μια παραλία, στην Κουρούτα Αμαλιάδας, θεώρησαν ωραίο να βάλουν πλαστικές πολυθρόνες μπαρόκ σχεδιασμού με ασορτί τραπεζάκια. Σε μια άλλη, στην Ανδρο, είπαν να στήσουν ένα βίντατζ αστικό σαλόνι. 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από τη φαντασία χωρίς γούστο, έχει πει ο Γκαίτε. Θα το έλεγε ξανά τώρα... 

Η εικόνα επάνω αριστερά, που έχει πλημμυρίσει τα κοινωνικά δίκτυα, μας έρχεται από παραλιακή επιχείρηση που εδρεύει στην Κουρούτα Αμαλιάδας. Εκεί, λοιπόν, είχαν την ιδέα να βάλουν στην ακροθαλασσιά άσπρες πλαστικές πολυθρόνες μπαρόκ σχεδιασμού με ασορτί τραπεζάκια. Θεώρησαν προφανώς ότι η αχανής, παραλία θα γίνει ομορφότερη αν τοποθετήσουν σε μια γωνιά της ένα εικαστικό συνονθύλευμα! 


Και κάποια σχόλια στο twitter:

Refuse_Resist @1Refuse_Resist
Κουρουτα... Οταν η αισθητική της Μπουρζουαζιας συναντά τη μαγεία της φύσης.

Νόμος 4000 @NikosKM
Αυτός λογικά στο σαλόνι του θα έχει ξαπλώστρες #Κουρουτα #κινημα_πετσετας

messy brain @MeAstarte
παραθέτω ατάκα φίλου: στην Κουρούτα είναι το βασίλειο της κιτσερέλλας.. μπροστά σε αυτό, το καρναβάλι της Πάτρας μοιάζει ποιητική βραδιά 

Το ίδιο πίστεψαν ότι ταιριάζει και σε μια ειδυλλιακή γωνιά της Ανδρου, οι ιδιοκτήτες ενός beach bar εκεί. Εστησαν στο κοίλωμα που δημιουργούν τα βράχια ένα βίντατζ αστικό σαλόνι, με καναπέ, τραπεζάκι, πολυθρόνες, φωτιστικό, γλάστρες με ψεύτικα λουλούδια και πίνακα κρεμασμένος στα βράχια. 

Η έλλειψη αισθητικής σε εκπλήσσει. Έχοντας σαν φόντο την απόλυτη ομορφιά ενός θαλασσινού, μεσογειακού τοπίου, θέλει τέχνη για να φτιάξεις κάτι τόσο κακόγουστο
και μάλιστα να τα θεωρείς ως μια εναλλακτική εικαστική παρέμβαση. 

Μια ακόμα περίπτωση κακογουστιάς στην παραλία: Ένα αντιαισθητικό θέαμα με δύο πολυθρόνες στημένες στην παραλία Κολυμπήθρα της Τήνου. Όμως ο άλλος το βλέπει ως το απόλυτο "ινσταγκραμικό" σημείο, στο οποίο μετά το μπάνιο θα πάει και θα φωτογραφηθεί σαν μοντέλο! Ετσι, εκεί αντί να μνημονεύουν το γραφικό της τοποθεσίας, μνημονεύουν τις πολυθρόνες στην άμμο της. Γραφικές κι αυτές, αλλά με άλλον τρόπο! 

afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από Protagon.gr , twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου