17 Αυγούστου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 17.8.2023

Μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή, ένα στιγμιότυπο από την σύσκεψη των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των μεγάλων ΠΑΕ της χώρας, κατάλληλα εξοπλισμένων, που ασχολείται με το ανησυχητικό φαινόμενο ... των κυβερνητικών μέτρων για την οπαδική βία!

Και ένα σχετικό σύντομο ρεπορτάζ:
Συνάντηση χθες Μητσοτάκη με πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ
Το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τη συνολική επανεξέταση του πλέγματος των πολιτικών για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και οι οποίες ακολούθησαν την διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ). 
«Οι λέσχες οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει μόνο μια, με έδρα τα γραφεία της ΠΑΕ» ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν εμφανίστηκε στις δικές του δηλώσεις αποφασισμένος να μην ξανασυμβεί περιστατικό οπαδικής βίας σαν αυτό που οδήγησε στον χαμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, χαρακτηρίζοντας την οπαδική βία και τα επεισόδια «καρκίνο του ποδοσφαίρου». «Δεν είναι οπαδοί αυτοί οι άνθρωποι. Χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις ιδέες τους» σημείωσε και υποσχέθηκε πως «θα κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο». 

Σχετική ανάρτηση: Μέτρα για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου