22 Αυγούστου 2023

Πορτρέτα – Ο Φωτογράφος της Χρονιάς

Το εφετινό «Διεθνές Βραβείο Φωτογράφου Πορτρέτου της Χρονιάς» (
The International Portrait Photographer of the Year 2023) προσέλκυσε για άλλη μια φορά συμμετοχές από όλο τον κόσμο, που ρίχνουν ματιές σε ζωές τις οποίες μπορεί να μην γνωρίσουμε ποτέ. Εφέτος υποβλήθηκαν 704 συμμετοχές και η τελική λίστα περιορίστηκε σε 101 κορυφαίες συμμετοχές. Κορυφαία φωτογράφος αναδείχτηκε για δεύτερη φορά η Ιρανή Φορούχ Γιαβαρί. Ολες οι επιλεγμένες συμμετοχές, μοιρασμένες σε τέσσερις κατηγορίες («Ιστορία Πορτρέτου», «Οικογενειακή Πόζα», «Περιβαλλοντικό Πορτρέτο», «Μελέτη Χαρακτήρα») εκτίθενται στην ιστοσελίδα των βραβείων internationalportraitphotographer.com· θα συγκεντρωθούν επίσης σε βιβλίο. Εδώ, μια μικρή επιλογή από πέντε μόνο φωτογραφίες από το Protagon.gr.

Επάνω αριστερά: 
«Ο Κυνηγός Αετών της Δυτικής Μογγολίας». Αυτό το πορτρέτο έχει συλλάβει την απίστευτη σύνδεση ανάμεσα στον άνθρωπο, τον αετό και το άλογό του ως ένα ον. LYN ALVES.

«Ο Βοσκός»: Αυτός ο άγνωστος βοσκός ανήκει σε μια φυλή που πιστεύει ότι τα βοοειδή Ανκολε είναι δώρο των προγόνων τους και έχουν ιερό καθήκον να φροντίζουν και να τα προστατεύουν. OSAMA ELOLEMY.

«Η Σόνια Χερστάντεζ στο σπίτι της στην Αβάνα»: Ο Τζο Κέρνι λέει ότι πέρασε έξω από το σπίτι της Σόνιας στην Αβάνα και εκείνη τον άφησε με χαρά να μπει και να τη φωτογραφίσει. Του άρεσαν τα παλιά έπιπλα και τα διακοσμητικά της. JO KEARNEY.

«Ματαιοδοξία»: Η Φορούχ Γιαβαρί, μεγάλη νικήτρια για δεύτερη φορά, κέρδισε με μια συλλογή εικόνων γυναικών. Γεννημένη στο Ιράν κατά τη διάρκεια της Ιρανικής Επανάστασης, η Φορούχ έχει εμπνευστεί από τη δική της ζωή και το έργο της επικεντρώνεται στην απεικόνιση του αφηγήματος πίσω από τη ζωή γυναικών από όλο τον κόσμο. FOROUGH YAVARI.

«Τρεις Γενιές»: Ενα οικογενειακό πορτρέτο μέσα από το πέρασμα των ετών. BRENNAN FINIGHAN.

Πηγή (και περισσότερες φωτογραφίες):
Πορτρέτα - Ο Φωτογράφος της Χρονιάς | Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου