31 Αυγούστου 2023

Αύγουστος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Αυγούστου που ξεχωρίσαμε, όπου κυρίαρχο θέμα ήταν οι καταστροφικές πυρκαγιές. Και ήταν τόσα πολλά τα μηνύματα του 112 για εκκένωση περιοχών, που το νούμερο αυτό μπαίνει πλέον και στη ... σημαία μας, αντί για τις λευκές ρίγες! Σκίτσο, επάνω αριστερά, του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) στο "Ποντίκι" (28.8.2023).

Ακολουθούν το υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Ανατινάξαμε τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση στην Νέα Αγχίαλο (με τις φωτιές), βγάλαμε στη φόρα απόρητους στρατιωτικούς χάρτες... όλα μόνοι μας, ας αφήσουμε κατι και για τους Τούρκους! Σκίτσο του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) στο "Ποντίκι" (3.8.2023):

Ομπρελοκαθίσματα σε όλες σχεδόν τις παραλίες, ακόμη και σε ... βραχονησίδες! Σύμφωνα τουλάχιστον με το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (6.8.2023). Όμως οι πολίτες ξεσηκώνονται οργανωμένα κατά της παράνομης κατάληψης παραλιών. Φουντώνει το «κίνημα της πετσέτας» στα νησιά

Ήταν η "κακιά η ώρα" γιατί όλοι οι υπεύθυνοι ήταν στις θέσεις τους! Αν "την είχαν κάνει", ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής που δέχτηκε τις μαχαιριές από τους Κροάτες χούλιγκανς, εξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, μπορεί και να ζούσε! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (10.8.2023):

Ομπρέλες με ξαπλώστρες παντού, όχι μόνο σε όλες σχεδόν τις παραλίες αλλά ακόμη και από το ένα νησί μέχρι και το άλλο! Σύμφωνα μάλιστα με το σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή (12.8.2023) οι ομπρελοξαπλώστρες της Νάξου τελειώνουν πάνω στης ... Πάρου! Τι ελέγχους να κάνεις!

Μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (16.7.2023), ένα στιγμιότυπο από την σύσκεψη των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των μεγάλων ΠΑΕ της χώρας, κατάλληλα εξοπλισμένων, που ασχολείται με το ανησυχητικό φαινόμενο ... των κυβερνητικών μέτρων για την οπαδική βία!

Η εργασιακή ζούγκλα εκσυγχρονίζεται! "Δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο να κατασπαράσσεται από περισσότερους του ενός θηρευτές εντός του ίδιου 24ώρου" μας είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με το σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι" (18.8.2023): 

Ένα στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ουκρανό πρόεδρο στην Αθήνα. "Έχει καταστραφεί η μισή μας χώρα" λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να πάρει την απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: "Εμάς ευτυχώς πολύ λιγότερη"! Αυτά στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (22.8.2023):

Τεράστιες οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τις επίγειες και τις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά δεν επαρκούν τα μέσα. Ο Μητσοτάκης όμως προσπαθεί, συγκλονίζεται κι άλλο! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (22.8.2023):

"Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος" είπε πει ο Νίκος Καζαντζάκης. Εδώ, στις ουρές στα αστυνομικά τμήματα, ένα θύμα θεωριών συνωμοσίας για τις νέου τύπου ταυτότητες φαίνεται να λέει: "Ελπίζω για πάντα, φοβάμαι τα πάντα, είμαι ψεκασμένος"! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (26.8.2023):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Ιούλιος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιούνιος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Μάϊος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου