20 Απριλίου 2012

Ανέκδοτο: Οι κίτρινες κάρτες

Δύο παλιοί καλοί φίλοι βρίσκονται τυχαία στο δρόμο μετά από πολλά χρόνια. Μετά τις κλασικές χαιρετούρες αποφασίζουν να πάνε και να πιούνε ένα κρασί στο σπίτι του ενός. 

Πάνε λοιπόν στο σπίτι του, μπαίνουν μέσα, αλλά το σκηνικό ήταν σχέτη κόλαση! Τα παιδιά να φωνάζουν, η γυναίκα να είναι αναστατωμένη και ο σκύλος να χαλάει τον κόσμο.


Λέει λοιπόν ο τύπος στη γυναίκα του να τους ετοιμάσει ένα κρασάκι με τα σχετικά μεζεδάκια. 

Και η απάντηση: "Τι λες ρε αχαΐρευτε! Εξαφανίζεσαι από το πρωί και με αφήνεις στο σπίτι να τα κάνω όλα μόνη μου! Τριγυρνάς με τους φίλους σου, από εδώ και από εκεί και δεν μου δίνεις καμιά σημασία! Άσε με και κάνε μόνος σου ότι θέλεις!"

Τι να κάνει ο ταλαίπωρος, πάει στη κουζίνα, ετοιμάζει δυο - τρεις μεζέδες και τα πίνουν. Εκεί συζητώντας λέει στον φίλο του τον πόνο του, ο οποίος του προτείνει να πάνε την άλλη μέρα στο δικό του σπίτι, και θα του βρει τη λύση.

Πράγματι, την επόμενη μέρα συναντιόνται πάλι και ξεκινάνε για το σπίτι του άλλου. Με το που μπαίνουν μέσα, πετάγεται ο πιτσιρικάς, "μπαμπά! να σου φέρω τις παντούφλες σου!". Η πεθερά του "γιόκα μου! θα είσαι κουρασμένος, να σου φέρω ζεστό νερό να σου πλύνω τα πόδια!". Η γυναίκα του "καλώς την κολόνα του σπιτιού μου! βλέπω ήρθες με τον φίλο σου, θα πεινάτε, καθίστε και κάτι καλό θα σας ετοιμάσω να φάτε";

Τέλος πάντων, τους ετοιμάζει ένα καλό τραπέζι με μεζέδες, και κάθονται να φάνε και να τα πούνε. Εκεί τρώγοντας και πίνοντας, έκπληκτος από την προθυμία και την εξυπηρέτηση, λέει ο πρώτος φίλος στο δεύτερο:
"Ρε συ, σε θαυμάζω! είσαι τυχερός αλλά και τρομερός! Πώς τα κατάφερες;"

Και
 ο δεύτερος του απαντάει:
"Κοίταξε... Την δεύτερη μέρα που παντρεύτηκα, μπαίνω μέσα στο σπίτι και τι να δω. Ο σκύλος καθόταν πάνω στην πολυθρόνα μου. Του δείχνω λοιπόν μία κίτρινη κάρτα. Την επόμενη μέρα, βλέπω τον σκύλο να έχει φάει στις παντόφλες μου! Του δείχνω λοιπόν άλλη μία κίτρινη κάρτα... Μετά από μία εβδομάδα βλέπω τον σκύλο να έχει γεμίσει όλο το διάδρομο με λάσπες. Τότε, του δείχνω μία κόκκινη κάρτα και αμέσως βγάζω το περίστροφο και του την ρίχνω. Τέζα ο σκύλος!"

"Καλά ρε συ! άλλο σε ρώτησα και άλλο μου είπες! Τι σχέση έχει ο σκύλος με όλο αυτό το μεγαλείο;"

"Εμ! Εκεί είναι το θέμα! Τους βλέπεις 
όλους αυτούς; Έχουν από ... δύο κίτρινες κάρτες ο καθένας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου