20 Ιουλίου 2012

Greece Debt Free: Πρωτοβουλία για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία για τη μείωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή επιχειρηματιών αλλά και απλών πολιτών, έχει αναλάβει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Greece Debt Free".

Ο οργανισμός "Greece Debt Free" (GDF- Ελλάδα Χωρίς Χρέος) έχει σαν στόχο να συγκεντρώνει ποσά, τα οποία θα διαθέτει για την εξαγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων - στις χαμηλές τιμές που βρίσκονται σήμερα στην ελεύθερη αγορά - και στη συνέχεια να ακυρώνει τα ομόλογα που αγόρασε, συμβάλλοντας έτσι στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.


Υπολογίζεται ότι από το ελληνικό δημόσιο χρέος, που στο σύνολό του ανέρχεται σε 280 δις €, σε κάθε Έλληνα αντιστοιχεί το ποσό των 24.800 ευρώ. Όμως λόγω της υποχώρησης των τιμών των ομολόγων στην ελεύθερη αγορά, η αξία του "κατά κεφαλήν χρέους" έχει πέσει περίπου στα 3.000 ευρώ.

Ο οργανισμός (GDF) ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία Πέτρο Νομικό, γόνο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, πριν από ένα μήνα περίπου. Ο ίδιος ο Πέτρος Νομικός, προσέφερε για τη δημιουργία του περίπου 300.000 δολάρια.

Όπως μας πληροφορεί ο οργανισμός στην ιστοσελίδα του (www.greecedebtfree.org), οι διαδικασίες του GDF είναι απολύτως διαφανείς και υπόκεινται στη νομοθεσία της Πολιτείας Delaware των ΗΠΑ. Ειδικότερα υπόκεινται στη νομοθεσία Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ και έτσι αποκλείεται οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση. Διοικείται από εθελοντές και πατριώτες, ενώ τα έξοδα λειτουργίας του είναι αμελητέα.

Δέχεται δωρεές από κάθε Έλληνα πολίτη ή όποιον θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, με στόχο την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων, στις χαμηλές τιμές που διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές, και την ακύρωσή τους στη συνέχεια.

Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να ψηφίσει online και να επιλέξει προϊόντα που φέρουν το λογότυπο του GDF και συνεισφέρουν το 50% της αξίας των κερδών τους για τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί η συμβολή (
δωρεά ύψους 168,5 χιλιάδων ευρώ) του εφοπλιστή και Προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, στην προσπάθεια επαναγοράς και ακύρωσης των ελληνικών ομολόγων του “Greece Debt Free” .


Πηγές:
www.greecedebtfree.org

1 σχόλιο:

  1. Για να μην έχει γίνει γνωστό ευρέως από κανάλια, κυβέρνηση κλπ πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να είναι απάτη. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ότι ο Μαρινάκης (πρόεδρος του Ολυμπιακού) έδωσε ήδη ~168χιλ€ κ.α. Πολύ περίεργο να το έχει κάνει και να μην ακούγεται πουθενά ούτε κιχ για αυτό (δε θα το έκανε χωρίς να πάρει και λίγη δόξα τουλάχιστον φαντάζομαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή