15 Μαρτίου 2013

Νέα κόντρα Μαρκογιαννάκη - Κωνσταντοπούλου στην Προανακριτική

Επεισοδιακά εξελίχθηκε χθες η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, στην Προανακριτική Επιτροπή λόγω της διακοπής από τον πρόεδρο, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, των ερωτήσεων της Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς είχε ξεπεράσει κατά πολύ το εικοσάλεπτο που έχει οριστεί για τον χρόνο ερωτήσεων του κάθε βουλευτή. 

"Είστε χυδαίος..." του είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, για πάρει την απάντηση από τον κ. Μαρκογιαννάκη: "Η ανατροφή του καθενός εδώ μέσα φαίνεται..." 

«Ο ορισμός της κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλους της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έχει συγκεκριμένη στόχευση. Την δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της Επιτροπής και εν τέλει την απαξίωση του έργου της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Η έντονη αντιπαράθεση ξεκίνησε μέσα στην επιτροπή, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, διακόπηκε από τον κ. Μαρκογιαννάκη, καθώς- όπως της είπε- είχε ξεπεράσει κατά πολύ το εικοσάλεπτο που έχει οριστεί για τον χρόνο ερωτήσεων του κάθε βουλευτή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε τον λόγο στον κ. Δρίτσα, ο οποίος αρνήθηκε να τον πάρει και τον κατηγόρησε για προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας.

Σύμφωνα με σχετικό χθεσινό δημοσίευμα στο "
ethnos.gr" ακολούθησαν οι εξής διάλογοι: 

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κύριε πρόεδρε δεν θα κάνω εξέταση με αυτόν τον τρόπο, θα σας καταγγείλω δημόσια και από κει και πέρα αναλάβετε τις ευθύνες σας».

-Χρήστος Μαρκογιαννάκης (πρόεδρος Προκαταρκτικής Επιτροπής): «Ηρεμήστε...»

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είμαι πολύ ήρεμη. Είστε υπαίτιος και υπόλογος και θα λογοδοτήσετε εκεί που πρέπει. Εφαρμόζετε πράγματα μονομερώς. Είχατε πει ότι ο κ. Καπελέρης θα κάτσει μια εβδομάδα να τον εξετάζουμε...»

-Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Κάνετε επί 20 λεπτά ερωτήσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Ρωτάτε που είναι το γραφείο, η τουαλέτα, το κομπιούτερ, αν έχει email, αν έχει κινητό και λάπτοπ και τίποτα για την υπόθεση».

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα σας καταγγείλω δημόσια. Είστε υπαίτιος υπόθαλψης και συγκάλυψης. Έχετε αποκαλυφθεί, είστε εκτεθειμένοι στο Πανελλήνιο...»

-Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) «Έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν πολιτική εκμετάλλευση και πολιτική αξιοποίηση της Επιτροπής. Δεν συμβάλουν σε τίποτα στην αποκάλυψη της αλήθειας».

-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Να καταγραφεί στα πρακτικά ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε στη διάθεση της 25 λεπτά και δεν ρώτησε τίποτα ουσιαστικό».

-Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): «Ούτε καν η προσφώνηση κύριε πρόεδρε δεν σας αρμόζει...»

-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Έξεστιν...»

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τη λέξη έξεστιν να την πείτε εσείς που έχετε συνηθίσει να αναφέρεστε έτσι. Είστε χυδαίος...»

-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Η ανατροφή του καθενός εδώ μέσα φαίνεται. Κύριε Δρίτσα θα κάνετε ερωτήσεις στον μάρτυρα:»

-Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) «Κάνατε την Επιτροπή ιδιοκτησία σας. Μετά από αυτήν την συμπεριφορά αρνούμαι να θέσω ερωτήματα. Αρνούμαι να συνεργήσω σε μια φαλκιδευμένη διαδικασία. Να συνεχίσει η κ. Κωνσταντοπούλου και μετά εγώ...»

-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Κύριε μάρτυς τελειώσαμε...»

-Θοδωρής Δρίτσας: «Αυτό είναι πραξικόπημα...»

-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα απολογηθείτε δημοσίως».

Η κόντρα είχε και συνέχεια καθώς οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, όπου κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για μεθόδευση παρεμπόδισης της έρευνας, συγκάλυψη ευθυνών και συσκότιση της αλήθειας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ...

___________________
Πηγή: http://www.ethnos.gr/ της 14.3.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου