30 Μαρτίου 2013

Περίεργα: Τροχονόμοι από ...χαρτόνι στην Ινδία

Το να πληρώνεις τροχονόμους, κοστίζει. Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκαν αξιωματούχοι της πόλης Μπανγκαλόρ στην Ινδία, που - θέλοντας να συνδυάσουν την οικονομία με την οδική ασφάλεια - αποφάσισαν να τοποθετήσουν τροχονόμους από ...χαρτόνι σε πολυσύχναστα σταυροδρόμια.
Στόχος είναι να τους δουν οι οδηγοί και νομίζοντας ότι είναι πραγματικοί, να κόψουν ταχύτητα για να αποφύγουν μία κλήση.

Η Μπανγκαλόρ είναι μία πόλη 8 εκατομμυρίων κατοίκων και οι 3.000 τροχονόμοι που υπάρχουν δεν επαρκούν.

Ο αστυνομικός διοικητής της πόλης είναι αισιόδοξος ότι οι χαρτονένιοι τροχονόμοι θα εμποδίσουν τους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και θα βοηθήσουν στη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων.

«Οι οδηγοί σε πόλεις της Ινδίας παραβιάζουν τους κανόνες του ΚΟΚ όταν δεν υπάρχουν αστυνομικοί παρόντες: περνούν τα φανάρια με κόκκινο και πηγαίνουν αντίθετα σε μονόδρομους» είπε, σύμφωνα με το ABC.net.au. Παράλληλα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα - αν και ο ένας από τους τρεις χαρτονένιους αστυνομικούς έχει ήδη κλαπεί.

«Αυτοί οι χαρτονένιοι αστυνομικοί είναι πολύ αποτελεσματικοί και μπορούν να είναι επτά ημέρες την εβδομάδα στη δουλειά» λέει. Εκτός και αν βρέχει, οπότε θα πρέπει να «αποσυρθούν» από φόβο μήπως καταστραφούν.

____________________
Πηγή: http://news.in.gr/ της 30.3.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου