26 Ιουλίου 2014

Οι Femen έρχονται στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα σύντομα θα αποτελέσει μια "νέα γη" για εμάς. Είμαστε πολύ ταραγμένες με την άνοδο της ακροδεξιάς ιδεολογίας στη χώρα σας» λέει η Ινα Σεβτσένκο, επικεφαλής του διεθνούς γυμνόστηθου ακτιβιστικού κινήματος 
Femen, μιλώντας στο ΒΗmagazino για τον νέο ακτιβισμό. 

Δεν θέλει να μιλάει πολύ για τους τρόπους δράσης της οργάνωσης. «Είμαστε "επαγγελματίες" πολιτικές ακτιβίστριες. Δεν μοιραζόμαστε τις τακτικές μας ακριβώς για να μην τις γνωρίζουν οι εχθροί μας» λέει.


Ωστόσο η Ινα Σεβτσένκο αποκάλυψε τελικά στο ΒΗmagazino κάτι άλλο, αρκετά σημαντικό. «Η Ελλάδα ανήκει στη λίστα των χωρών που θεωρούνται στρατηγικά σημαντικά εδάφη για τις Femen. Θεωρούμε ότι η Ελλάδα σύντομα θα αποτελέσει μια "νέα γη" για εμάς. Είμαστε πολύ ταραγμένες με την άνοδο της ακροδεξιάς ιδεολογίας στη χώρα σας. Οι Femen θα έρθουν για να αποτελέσουν μια ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση, μια θεραπεία, μια ένεση ενάντια στον φασισμό. Πιστεύουμε ότι πολλές Ελληνίδες θα γίνουν μέλη μας για να ιδρύσουμε παράρτημα στην όμορφη αλλά και απογοητευμένη χώρα σας. Δεν υπάρχει χρόνος για να είμαστε απογοητευμένοι, είναι ώρα να πολεμήσουμε για την Ελλάδα» σημειώνει μεταξύ πολλών άλλων.

Πηγή: ένα μικρό απόσπασμα από άρθρο της Βαρδάκη Ερης στο www.tovima.gr
Ολόκληρο το άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, στο:

Ινα Σεβτσένκο: Οι Femen έρχονται στην Ελλάδα

http://www.tovima.gr/vimagazino/interviews/article/?aid=616731

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου