28 Ιουνίου 2016

Η εικόνα του νεαρού πρόσφυγα που συγκλόνισε

Μπορεί οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου να έχουν σχεδόν μηδενιστεί, όμως ακόμα και αυτές οι ελάχιστες που απομένουν συνεχίζουν να συγκλονίζουν. 

Χθες στην παραλία της Κάγιας, κοντά στη Σκάλα Συκαμνιάς, έφτασε μια βάρκα με πρόσφυγες, όπου στην πλειοψηφία τους ήταν από το Ιράκ. Έκπληκτοι όσοι ήταν στην ακτή, είδαν να βγαίνει από τη βάρκα ένας νεαρός πρόσφυγας.
«Η εικόνα του μας συγκλόνισε όλους» λέει ο πατέρας Χριστόφορος. Στην πλάτη του κουβαλούσε τη νεαρή τυφλή γυναίκα του ενώ στην αγκαλιά του είχε το λίγων μηνών μωρό τους.
«Είχε αυτός ο άνθρωπος ένα απίστευτο μεγαλείο ψυχής, μια μοναδική δύναμη» λέει ο Στρατής Τσουλέλλης, πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης που κολυμπούσε εκεί και απαθανάτισε τη στιγμή. Και συνεχίζει: «Μείναμε όλοι να βλέπουμε αυτόν τον πρόσφυγα να κατεβαίνει από τη βάρκα έχοντας την τυφλή γυναίκα του στους ώμους του και το μωρό τους στα χέρια του».  
Μαζί στη βάρκα κι άλλες πολλές γυναίκες με παιδιά οι περισσότερες από το Ιράκ. 

 

Όλοι όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί έσπευσαν να βοηθήσουν. Ανάμεσά τους και μια γυναίκα που την απαθανάτισε και αυτήν, ο Στρατής Τσουλέλλης «που πήρε στην αγκαλιά της το μωρό της νεαρής τυφλής προσφυγοπούλας κι άρχισε να το ταϊζει». Η προσφυγική οικογένεια μεταφέρθηκε στο hot spot της Μόριας...

Πηγή: www.lifo.gr
Φωτογραφίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΤΣΟΥΛΕΛΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου