30 Ιουνίου 2016

Mπαλαούρας: Αν δεν ήμασταν κυβέρνηση, θα διαδηλώναμε κατά της Cosco!

Είναι πολλά πράγματα τα οποία δεν θέλουμε, όπως την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων, την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να τα υλοποιήσουμε. Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνηση θα διαδήλωνε κατά της σύμβασης με την Cosco! Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM.

Ειδικότερα, σύμφωνα με topontiki.gr, ο Μάκης Μπαλαούρας ανέφερε ότι «είναι πολλά πράγματα τα οποία δεν θέλουμε, όπως είναι γνωστό ότι δεν θέλουμε την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων, είμαστε υποχρεωμένοι όμως, δυστυχώς, να το υλοποιήσουμε επειδή υπήρξανε συμφωνίες με την προηγούμενη κυβέρνηση και οι δανειστές έλεγαν ότι το κράτος έχει συνέχεια. Υπάρχουν τέτοια ζητήματα που μας βασανίζουν, ζητήματα που μας ενοχλούν και η ιδιωτικοποίηση είναι σε αυτό το πλαίσιο. Στην ουσία τουλάχιστον δεν την θέλουμε έτσι! Μπορεί αν ήταν στο χέρι μας να κάναμε τομές διαφορετικές».

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «οφείλουμε και αυτό το έχει πει και ο πρωθυπουργός, το έχουν πει και υπουργοί, το λέω και εγω οφείλουμε να υλοποιήσουμε την συμφωνία διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Παλέψαμε, δεν τα καταφέραμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά και να βγει η χώρα».

Σε ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, απάντησε:

«Νομίζω ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα πράγματα δεν τα θέλει, είναι υποχρεωμένος όμως να τα υλοποιήσει. Και σας είπα το παράδειγμα και με τα αεροδρόμια. Είμαστε σε μια κατάσταση, εγώ την έχω χαρακτηρίσει σαν έναν οδυνηρό συμβιβασμό και στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουνε γίνει τέτοιοι συμβιβασμοί προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και χώρος για άλλες δυνατότητες»...

Τέλος, ο Μ. Μπαλαούρας ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν ήταν κυβέρνηση, θα διαδήλωνε κατά της σύμβασης με την Cosco. Τότε, ο Μ. Μπαλαούρας είπε:

«Βεβαίως γιατί αυτοί που θα κυβερνούσαν θα ήταν οι ίδιοι που φτιάξανε την σύμβαση. Εμείς δεν δημιουργήσαμε καμία νέα σύμβαση αυτού του είδους, εμείς την υποχρεωθήκαμε. Βεβαίως είναι μια αντίφαση της κατάστασης της εποχής μας, εμείς προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτή την αντίφαση. Είναι σαφές αυτό, δεν κρυβόμαστε! Δηλαδή λέμε ότι αυτά δεν μας αρέσουν, είμαστε υποχρεωμένοι όμως να τα υλοποιήσουμε διότι διαφορετικά υπάρχει γκρεμός». 

Πηγή: www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου