28 Μαΐου 2017

Δίωξη Φιλιππάκη για ανάρτηση μίσους στο fb κατά Στουρνάρα

(upd) Συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης, μετά από την ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο facebook κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα, Γιάννη Στουρνάρα, "σχολιάζοντας" την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. «Μόλις με συνέλαβαν», έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του.

Σοκ και σάλο έχει προκαλέσει από χθες η ανάρτηση "μίσους" του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, όχι τόσο για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του σε πρόσωπα και θεσμούς, αλλά για το γεγονός ότι κατέληγε με την ακόλουθη φράση: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη: 


«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν. Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση. Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν. Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού. Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη. Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». 


Αντιδράσεις: 

Να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε στο twitter ως εξής την συγκεκριμένη ανάρτηση Φιλιππάκη:
Άδωνις Γεωργιάδης@AdonisGeorgiadi
https://m.facebook.com/geo.filippakis/posts/959283607541892 … η πιο θλιβερή ανάρτηση περί Παπαδήμου από όλο το διαδίκτυο από τον Ειδικό Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ....

Και μια απορία επίσης στο twitter:
Konstantinos Staikos‏ @staikos_
Ο Φιλιππάκης συνελήφθη με περιπολικό ή με απορριμματοφόρο; 


Ο κ. Πολάκης

Υπάρχουν όμως και φωνές υπερ του κ. Φιλιππάκη, όπως εκείνη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook , μεταξύ άλλων, έγραψε: «Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου» ... «κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)». Και καταλήγει «Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης. Πού κρυφτήκατε ζεσουίδες;».

Η ανάρτηση του κ. Πολάκη:


H Γελοιογραφία: 

Φεύγει τρέχοντας ο Λουκάς Παπαδήμος από τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται όταν μαθαίνει ποιος πρόκειται να τον χειρουργήσει! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη χθες στην Καθημερινή: 

H ΕΣΗΕΑ:

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, προφανώς με αφορμή την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της Ένωσης, Γιώργου Φιλιππάκη, χωρίς όμως να τον κατονομάζει:

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να τραυματίσουν την Δημοκρατία, απαιτείται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους. Η απάντηση σε καταστάσεις που την απειλούν οφείλει να είναι, σε κάθε περίπτωση, πολιτική και ομόθυμη.
Ευτυχώς, αυτή την φορά η τρομοκρατική επίθεση δεν πέτυχε το σκοπό της.
Αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής για πολιτικές, που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή με διακριτές ευθύνες, για τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις όλη αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να υπαγορεύσουν εξελίξεις, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο δεύτερος στόχος του «αποστολέα» που δεν δίνει την ταυτότητά του.
Η ψυχραιμία, όμως, η υπευθυνότητα και η καθαρή σκέψη είναι προϋποθέσεις και για τη δημοσιογραφική προσέγγιση στα ζητήματα αυτά, με σεβασμό, όμως, στη δεοντολογία και τις ανθρώπινες αξίες, είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής».


Πηγές: Στοιχεία από facebook, twitter, esiea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου