12 Μαρτίου 2018

Εικόνες ντροπής στην Τούμπα με εισβολή Σαββίδη στο γήπεδο

Οι χθεσινές εικόνες στην Τούμπα, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, κάνουν τον γύρο του κόσμου καθώς πολλές μεγάλες ιστοσελίδες αναφέρονται στα όσα διαδραματίστηκαν εντός του αγωνιστικού χώρου. 

Aφορμή για την εισβολή Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο στάθηκε το γκολ του Βαρέλα στο 90’ που δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής Κομίνης με τον βοηθό Ποντίκη υπέδειξαν σε θέση οφσάιντ τον Μαουρίσιο και το 0-0 δεν άλλαξε στο ντέρμπι.

«Ελληνικός αγώνας διεκόπη, μετά την ένοπλη διαμαρτυρία του ιδιοκτήτη για την απόφαση του διαιτητή» αναφέρουν οι New York Times και η Washington Post που φιλοξενούν κείμενο του Associated Press.

Στα κεντρικά θέματα της "Marca", από χθες το βράδυ, βρίσκεται η φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στο αγωνιστικό χώρο με την ισπανική εφημερίδα να επισημαίνει στον τίτλο «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί για το ακυρωθέν γκολ στο 90'... με ένα όπλο».
MARCA‏ @marca

El presidente del PAOK invade el campo para protestar un gol anulado en el 90'... ¡¡con una pistola!! https://trib.al/2oKr7aj


Στην ηλεκτρονική της έκδοση η gazzetta dello sport δημοσιεύει βίντεο με τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τουμπα και τον τίτλο «Ελλάδα: Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί έχοντας όπλο». 

«Ένοπλος πρόεδρος αθλητικής ομάδας εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο» είναι ο τίτλος του Spiegel Online. Στο άρθρο γίνεται αναλυτική περιγραφή των γεγονότων που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν το γκολ που αρχικά ακυρώθηκε.

Η γαλλική Equipe αναφέρει: «Διακοπή, απειλές και... κομφούζιο στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ», ενώ στο κείμενο γίνεται εκτενή αναφορά στην εισβολή Σαββίδη με την υπενθύμιση ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι και πρώην βουλευτής του ρωσικού κοινοβουλίου. 


Τι αναφέρει ο διαιτητής

Ακρως επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη είναι το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Κι αυτό γιατί σε αυτό καταγράφει την εισβολή του Σαββίδη με άνδρες της ασφάλειας, ξεκαθαρίζει πως είδε και ο ίδιος ότι οπλοφορούσε, προσθέτει πως απώθησε τον Βασίλη Δημητριάδη, αλλά και πως ο Λούμπος Μίχελ τον απείλησε.

Ο διαιτητής αναφέρει πως μετά από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά τον... πρόλαβε η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη και τη στιγμή της διακοπής το σκορ ήταν 1-0. 

Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου του βορρά» έφυγε από τη σουίτα του και κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο σε έξαλλη κατάσταση και κατευθυνόμενος προς τους διαιτητές ζήτησε το λόγο για το ακυρωθέν τέρμα.

Μετά από περίπου δύο ώρες διαβουλεύσεων, ο διαιτητής Κομίνης αποφάσισε την οριστική διακοπή του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. 



Σε ό,τι αφορά το φύλλο αγώνα, όπως αναφέρει η Nova, αυτό κάνει λόγο για:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.
2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.
3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει». «Μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».
4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ». 



Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη

Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη διενεργείται, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την εισβολή του χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ. 

Και ένα σχόλιο 

Σε μια άμεση ανάλυσή του στην kathimerini.gr ο Πάσχος Μανδραβέλης μεταξύ άλλων σημειώνει: «Δεν είναι η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο· αυτό είναι ο κανόνας στο βασίλειο της ανομίας, που ευσχήμως ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι καν το κουμπούρι· υποψιαζόμαστε πως πολλοί -και πιο φτωχοί- από τον κ. Ιβάν Σαββίδη κυκλοφορούν με τέτοια. Είναι η δημόσια επίδειξή του και κάτι περισσότερο: η αίσθηση πως η Ελλάδα διολισθαίνει σιγά, σιγά, σε μια μετασοβιετικού τύπου «Δημοκρατία», όπου ολιγάρχες με τις ευλογίες της κυβέρνησης φτιάχνουν τον δικό τους νόμο. Στήνουν παραμάγαζα εξουσίας με ποδοσφαιρικούς, μιντιακούς, επιχειρηματικούς, αλλά και χουλιγκανικούς αρμούς»...

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, sport-fm
ΑΠΕ-ΜΠΕ, twitter.com

2 σχόλια:

  1. «Συγγνώμη» με καθυστέρηση δύο ημερών ζήτησε για τα γεγονότα στην Τούμπα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, με γραπτή δήλωσή του: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο. Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ...» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιβάν Σαββίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυλάκιση με αναστολή στον Ιβάν Σαββίδη. Σε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Ιβάν Σαββίδης για την είσοδό του με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, στον αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018. Παράλληλα, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης προσέλευσης και παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων του ΠΑΟΚ για τρία έτη. Από kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή