17 Φεβρουαρίου 2020

Οι συμβουλές Buffett στους ανθρώπους των κρυπτονομισμάτων

Το πολυαναμενόμενο γεύμα μεταξύ του Warren Buffett, δισεκατομμυριούχου Προέδρου της Berkshire Hathaway, και του Justin Sun, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλου του κρυπτονομίσματος Tron, που συμπεριέλαβε κι άλλες επιφανείς προσωπικότητες του χώρου, τελικά πραγματοποιήθηκε. 

Θυμίζουμε πως ο Sun είχε κερδίσει στην δημοπρασία που διενεργεί κάθε χρόνο ο Buffett για να γευματίσει κάποιος μαζί του, με το ποσό ρεκόρ των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκεί ο Buffet έλαβε σαν δώρο τα πρώτα του κρυπτονομίσματα, μέσα στο ολοκαίνουργιο Samsung Galaxy Fold. Πριν λίγες ημέρες ο Justin Sun έγραψε τις εντυπώσεις του. Παρουσιάζουμε στη συνέχεια κάποιες κουβέντες που είπε ο Buffett και σταχυολόγησε το euro2day.gr:


* "Οι επαγγελματικές σχέσεις είναι σαν τις ερωτικές. Πρέπει να είσαι τυχερός να βρεις το κατάλληλο ταίρι. Αν δεν είσαι σίγουρος από την αρχή ότι πρόκειται για κάτι μοναδικό, τότε δεν είναι". Ανάφερε το παράδειγμα του στενού του συνεργάτη Charlie Munger, τον οποίο γνώρισε όταν ήταν νέος και δουλεύανε μαζί σε ένα μανάβικο.

* Όταν ο Sun του μετέφερε την άποψη του ότι το Bitcoin θα αποτελέσει το νόμισμα του μέλλοντος, ο Buffett απάντησε με χιούμορ πως "είναι σίγουρος ότι τα εγγόνια του θα προτιμήσουν να λάβουν την κληρονομιά τους σε δολάρια"!

* "Οι επενδύσεις, σε αντίθεση με την ιατρική και τον αθλητισμό, είναι από τους λίγους τομείς όπου δεν περιορίζεσαι στο θέμα της ηλικίας και βασίζεσαι στην εμπειρία".

* Αν διέθετες μια κρυστάλλινη σφαίρα που έλεγε το μέλλον και σε προειδοποιούσε ότι τα smartphones θα αλλάζανε τον κόσμο σε 10 χρόνια, θα ήταν καλή ιδέα να επενδύσεις σε κινητά τηλέφωνα; "Όχι, γιατί καμία από τις εταιρίες που δραστηριοποιήθηκαν εκεί δεν επιβίωσαν τελικά, εκτός από την Apple".

* Ο κλάδος των αυτοκινήτων έχει τεράστια δυναμική. Ο Elon Musk είναι ένας σπουδαίος επιχειρηματίας, αλλά η Tesla δεν αποτελεί καλή επένδυση. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει έντονο ανταγωνισμό και πολλούς επιθετικούς παίκτες. Κάποτε στις ΗΠΑ υπήρχαν 2.000 παραγωγοί αυτοκινήτων, αλλά τελικά μόλις τρεις επιβίωσαν και αυτοί δεν τα πάνε τόσο καλά. "Μπορεί η βιομηχανία των αυτοκινήτων να άλλαξε τον κόσμο και να βελτίωσε την ποιότητα ζωής μας, αλλά κανείς επενδυτής δεν επωφελήθηκε".

* Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον κλάδο των ηλεκτρονικών. "Το blockchain έχει την αξία του και η συμβολή του θα είναι καθοριστική. Υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές εταιρείες στον χώρο πληρωμών, αλλά ο χώρος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός". 

Καρφιτσωμένο Tweet
Amazing dinner w/ finally! Thx for your support & advice on how to take #TRON to the next level! Loved our talk on #Bitcoin
, & #TRON! Glad to support as well! C U at #BRK2020 & our reunion meal in 2030! Details below
👇

Αξίζει να σημειωθεί κάτι παράξενο. Ενώ η συνάντηση του Buffett με τους ανθρώπους από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου, είχε κρατηθεί μυστική! Οι φωτογραφίες και οι λεπτομέρειες για την συνάντηση φανερώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου. 

Αυτό που το κάνει ακόμα πιο περίεργο είναι πως ο Sun είναι εθισμένος στην δημοσιότητα. Βγάζει ένα σωρό tweet καθημερινά ακόμα και για τις πιο απίθανες λεπτομέρειες και παρόλα αυτά το ραντεβού της ζωής του (όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος), το κράτησε κρυφό για ημέρες.

Πηγή: 
euro2day.gr
όπου δημοσιεύθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου