12 Φεβρουαρίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 12.2.2020

Κίνα: «Οι Άγιοι Φορούν Άσπρα» στην επαρχία Χουμπέι. Εκκλησία με «αγιογραφίες» νοσηλευτές αντιμέτωπους με τον κορωνοϊό.

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν: Εισέπραξαν 1 εκατ. δολάρια για μια σύντομη ομιλία τους στο Μαϊάμι!

Κίνα: Εκκλησία με «αγιογραφίες» νοσηλευτές 

Με την εξάπλωση του κορωναϊού να κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα σε όλο τον πλανήτη, ο ντιζάινερ Duyi Han αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στο νοσηλευτικό προσωπικό που ρισκάρει τη ζωή του για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. 

Το πρότζεκτ, το οποίο ονομάζεται «Οι Άγιοι Φορούν Άσπρα», θέλει τους τοίχους και τον τρούλο σε παρεκκλήσι μιας ιστορικής εκκλησίας στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας - εκεί όπου ξέσπασε η επιδημία- να έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια νωπογραφία στην οποία απεικονίζονται φιγούρες ενδεδυμένες με λευκές στολές προστασίας από τη μόλυνση.

Πηγή έμπνευσης είναι το παραδοσιακό ύφος των αγιογραφιών και νωπογραφιών. Όμως, αντί να παρουσιάζονται σκηνές από τη Βίβλο ή εικόνες αγίων, η νωπογραφία του Duyi Han δείχνει καθημερινό νοσηλευτικό προσωπικό που, με αυταπάρνηση, στέκεται στην πρώτη γραμμή κατά του ιού.

Με φιγούρες καλυμμένες με μάσκες, γάντια και ολόσωμες φόρμες, το έργο είναι φόρος τιμής σε όλους τους ανώνυμους γιατρούς και νοσηλευτές, τόσο σημαντικούς στην παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ήδη προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: © duyi han 

1 εκατ. δολάρια στον πρίγκιπα Χάρι για σύντομη ομιλία του στο Μαϊάμι

Στη νέα τους ζωή στο Βανκούβερ του Καναδά εγκαθίστανται πλέον η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, μετά την ανακοίνωσή τους τον περασμένο μήνα ότι εγκαταλείπουν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Όμως, την περασμένη εβδομάδα, ο Χάρι και η Μέγκαν ταξίδεψαν στο Μαϊάμι της Φλόριντα, όπου ο πρίγκιπας μίλησε ενώπιον 425 τραπεζιτών, διηγούμενος τα συναισθήματά του μετά τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, όταν αυτός ήταν μόλις 12 ετών. Η Μέγκαν μίλησε και αυτή στην εκδήλωση, κάνοντας λόγο για το πόσο αγαπά τον σύζυγό της. Το ζευγάρι φέρεται να εισέπραξε 1 εκατομμύριο δολάρια για τη σύντομη ομιλία του.

Πηγή: kathimerini.gr


Δείτε και αυτά: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου